Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Federeris sureagavo į J.Sinnerio dopingo bylą: „Ar su juo elgėsi taip pat, kaip su kitais?

Šiuo metu Niujorke viešintis legendinis Šveicarijos tenisininkas Rogeris Federeris pasidalijo savo mintimis apie garsiai teniso pasaulyje nugriaudėjusį dopingo skandalą, kuriame įsipainiojo pirmoji pasaulio raketė Jannikas Sinneris.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė už skaidrumą tenise kovojanti agentūra prieš dvi savaites pasidalino geriausio pasaulio tenisininko Janniko Sinnerio (ATP-1) dopingo byla, kurioje 23-ejų supertalento kaltė įrodyta nebuvo.

Pranešime spaudai teigiama, kad ATP reitingo lyderis neišlaikė dviejų dopingo testų kovo mėnesį vykusiose Indian Velso „Masters“ pirmenybėse, o italo mėginyje buvo rasta labai nedidelė dalis draudžiamo preparato klostebolio – anabolinio steroido, kuris didina raumenų masę.

„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris
„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris

Laikinai suspenduotas tenisininkas nepriklausomo tribunolo sprendimu buvo išteisintas – jam pavyko įrodyti, kad uždraustoji medžiaga netyčiniu būdu ant jo pateko per kineziterapeutą.

„US Open“ vieną pergalę po kitos skinantis J.Sinneris jau pateko į ketvirtfinalį, o paskutiniajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre apsilankė ir šveicarų maestro R.Federeris, sulaukęs garsių publikos aplodismentų.

2022 metais karjerą baigęs Šveicarijos teniso atstovas bendraudamas su žurnalistais palietė ir J.Sinnerio dopingo temą, keldamas klausimus dėl nevienodo taisyklių traktavimo tenisininkams.

„Tokie skandalai tikrai nėra tai, ką norėtume girdėti apie mūsų sportą. Visiškai suprantu kilusį pasipiktinimą – ar su juo elgėsi taip pat, kaip su kitais? Manau, kad čia ir kyla didžiausios problemos. Manau, kad galiausiai mes visi tikime, jog Jannikas nieko neleistino nepadarė. Tačiau tai, kad jis galėjo žaisti, kol visi atsakymai nebuvo aiškūs, kai kiti tokių pačių sąlygų neturėjo – šiuos nesutapimus reikia spręsti“, – aiškino Federeris.

20 „Didžiojo kirčio“ titulų per savo karjerą iškovojęs šveicaras išlieka paskutiniuoju tenisininku, kuriam yra pavykę apginti „US Open“ čempiono titulą – tai jis padarė net 5 kartus nuo 2004 iki 2008 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas