Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

R.Nadalį pagal sužaistus mačus aplenkęs N.Džokovičius pergalingai startavo Paryžiuje

Po beveik dviejų mėnesių pertraukos sugrįžęs geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) užtikrintai startavo Paryžiuje vykstančiame turnyre „Rolex Paris Masters“.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų etape 36-erių serbas be didesnio vargo 6:3, 6:2 susidorojo su Argentinos tenisininku Tomasu Martinu Etcheverry (ATP-31).

N.Džokovičiui ATP ture tai buvo jau 1289-tas sužaistas mačas, o pagal šį rodiklį jis pralenkė ir savo amžiną varžovą Rafaelį Nadalį. Tenisininkas šios kategorijos sąraše yra ketvirtas bei į priekį praleidžia tik kitas žaidimo legendas – Ivaną Lendlą (1310 dvikovų), Rogerį Federerį (1526) ir Jimmy Connorsą (1557).

Nolė lenktynėse į ATP finalinį turnyrą Turine, kuriose yra skaičiuojami tik šiame sezone uždirbti ATP reitingo taškai, savo artimiausią persekiotoją Carlosą Alcarazą (ATP-2) dabar lenkia 580 taškų, o šį pranašumą savaitės pabaigoje gali padidinti net 1495 taškų, kadangi ispano turnyras jau yra baigtas.

Septintojo titulo Prancūzijos sostinėje siekiantis Serbijos teniso titanas šiame sezone yra iškovojęs 47 pergales ir patyręs vos 5 pralaimėjimus. Po laimėto „US Open“ turnyro jis sužaidė susitikimą Daviso taurėje, o tuomet be teniso praleido beveik du mėnesius, siekdamas pakrauti savo baterijas prieš paskutinę sezono atkarpą.

N.Džokovičiaus varžovu aštuntfinalyje bus Nyderlandų atstovas Tallonas Griekspooras (ATP-23).

Užtikrintai titulo gynybą Paryžiuje pradėjo praėjusiais metais finale būtent N.Džokovičių palaužęs Holgeris Rune (ATP-7). Danijos teniso talentas 6:4, 6:2 susitvarkė su Dominicu Thiemu (ATP-108).

Tikrą dramą iki vėlumos užsitęsusiame mače išgyveno ketvirtoji pasaulio raketė Jannikas Sinneris (ATP-4). Italas 6:7(6), 7:5, 6:1 palaužė amerikietį Mackenzie McDonaldą (ATP-42), o susitikimas buvo baigėsi beveik 3 valandą vietos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas