Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 24

R.Nadalis sulaukė pagalbos iš sugrįžusio tautiečio, o Ispanija tapo Daviso taurės nugalėtoja!

Kas kitas, jei ne stipriausias pasaulio tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-1). Ispanijos rinktinės lyderis šią savaitę Madride išliko nepralaimėjęs – kaip ir visa komanda, finale 2:0 nugalėjusi Kanados rinktinę.
Rafaelis Nadalis ir Ispanijos rinktinė
Rafaelis Nadalis ir Ispanijos rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio finalinė serija prasidėjo Roberto Bautistos-Aguto (ATP-9) triumfu. Ispanas ketvirtadienį buvo priverstas palikti rinktinės stovyklą dėl tragedijos šeimoje – tenisininkas prarado savo tėtį.

Tačiau vienas kovingiausių ATP turo atstovų į Madridą sugrįžo šeštadienį, o po vienos dienos stojo į milžiniškos svarbos mačą prieš 19-metį kanadietį Felixą Augerį-Aliassime (ATP-21).

Beje, Felixas visos Daviso taurės metu gydėsi smulkią traumą, tačiau svarbiausiu metu taip pat žengė į aikštę. Susitikimą rezultatu 7:6(3), 6:3 laimėjo aukščiau reitinguotas kortų šeimininkas.

Taigi, kaip ir kiekvienoje serijoje, viskas priklausė nuo Rafaelio Nadalio. Grunto karalius sulaukė rimto pasipriešinimo iš Deniso Šapovalovo (ATP-15), tačiau galiausiai laimėjo 6:3, 7:6(7) ir užtikrino Daviso taurę savo šaliai.

Pasibaigus mačui paskutines jėgas atidavęs Rafa krito ant žemės, o pribėgę tautiečiai pirmieji pasveikino tenisininką – netrukus visi sušoko pergalės šokį. „Caja Magica“ centrinis kortas tiesiog pašėlo.

„Tai buvo nuostabi savaitė. Jeigu atvirai, neįsivaizduoju savęs laimingesnio nei esu dabar. Ši akimirka įsimins visą likusį gyvenimą. Nesurandu žodžių atsidėkoti aistruoliams. Pademonstravome komandinę dvasią ir kovėmės iki galo“, – po mačo teigė Nadalis.

Sunku patikėti, tačiau 33-ejų Rafa per šešias dienas laimėjo net aštuonis susitikimus – penkis vienetų ir tris dvejetų. Dauguma jų buvo lemtingi, kadangi Ispanija atsilikinėjo tiek prieš Rusiją, tiek prieš Argentiną, tiek ir prieš Didžiąją Britaniją.

Daviso taurės finalinio turnyro šeimininkai stipriausia planetos teniso šalimi tapo pirmą kartą nuo 2011 metų (šeštasis titulas). Keturi iš jų buvo laimėti žaidžiant geriausiam visų laikų Ispanijos tenisininkui.

Čempionišką Ispanijos rinktinę be jau minėtųjų R.Nadalio ir R.Bautistos-Aguto sudarė Pablo Carreno-Busta, Feliciano Lopezas bei Marcelis Granollersas.

Kanada, kurią iki pat didžiojo finalo atvedė D.Šapovalovas ir V.Pospisilas, žaidė pirmajame savo Daviso taurės finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas