Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12

Rafaelis Nadalis iškovojo nelengvą pergalę prieš australą Nicką Kyrgiosą

Penktoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis turėjo gerokai paplušėti, kad nugalėtų šį sezoną puikią sportinę formą demonstruojantį Nicką Kyrgiosą. Ispanas pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau sugebėjo iškovoti pergalę rezultatu 6:7 (3:7), 6:2, 6:4. „Internazionali BNL d'Italia“ ketvirtfinalyje Rafa greičiausiai susitiks su geriausiu planetos tenisininku Novaku Džokovičiumi.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/AP nuotr.

R.Nadalis šį sezoną ant grunto dangos laimėjo net 19-a mačų iš 22-ų bei ant šio aikštės paviršiaus iškovojo du titulus. Monte Karlo turnyro finale jis įveikė Gaelį Monfilsą, o Barselonoje susitvarkė su Kei Nishikorio pasipriešinimu.

Penktoji pasaulio raketė iš Ispanijos pagrindinį Romos čempionato trofėjų yra laimėjęs net septynis kartus savo karjeroje.

N.Kyrgiosas 2016-ais metais iškovojo savo pirmąjį ATP trofėjų, o ant grunto dangos iškovojo septynias pergales ir patyrė tris nesėkmės. Be titulo Marselyje, australas žaidė Dubajaus, Estorilo ir Majamio turnyrų pusfinaliuose.

Ispano ir australo mūšis prasidėjo dviem pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau po sunkaus starto abu tenisininkai sėkmingai nužingsniavo iki pirmojo seto pratęsimo. Jame N.Kyrgiosas atsiliko rezultatu 2:3, tačiau tuomet laimėjo penkis taškus iš eilės ir nugalėjo sete.

Antrame sete R.Nadalis susiėmė ir du kartus palaužęs varžovo kirčių serijas lengvai išlygino rezultatą 1:1.

Trečiojo seto trečiame geime Australijos tenisininkas atliko savo padavimus ir laikėsi iš paskutiniųjų, tačiau trečią savo „break point'o“ galimybę geime išnaudojo R.Nadalis ir iškovojo itin sunkią pergalę.

„Internazionali BNL d'Italia“ prizinį fondą sudaro 4,3 mln. eurų. Romos „Masters“ serijos turnyro nugalėtojui atiteks 1000-is reitingo taškų bei 717-os tūkst. eurų piniginė premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas