Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 04

Rekordinė pergalė: Rogeris Federeris pateko į Vimbldono ketvirtfinalį

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris iškovojo 306 pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyruose ir susilygino su absoliučiu Martinos Navratilovos rekordu. Tai geriausias rezultatas moterų ir vyrų teniso istorijoje, o Šveicarijos maestro turės dar vieną galimybę šį skaičių pagerinti ketvirtfinalyje. Pirmadienį aštuntfinalyje jis nugalėjo 29-ą pasaulio raketę Steve'ą Johnsoną rezultatu 6:2, 6:3, 7:5.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiame mače R.Federeris penkis kartus palaužė S.Johnsono padavimų seriją, o pats neatsilaikė vieną sykį. Šveicaras atliko vos 13 neišprovokuotų klaidų ir laimėjo 75 proc. savo pirmųjų padavimų bei 71 proc. antrųjų.

Tai jau keturioliktas šveicaro Vimbldono ketvirtfinalis karjeroje, o pagal šį rodiklį jis pasivijo absoliutų Atvirosios eros rekordininką Jimmy Connorsą. Apskritai, tai R.Federeriui jau yra 48-as „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis karjeroje.

34-erių metų šveicaras tikisi tapti pirmuoju tenisininku istorijoje, Vimbldone triumfavusiu aštuonis kartus. Kol kas pirma vieta jis dalijasi su Pete’u Samprasu ir Williamu Renshaw.

Per visą savo karjerą R.Federeris ant žolės dangos yra iškovojęs 15-a titulų. Šveicaras iš 173-ų mačų ant šio aikštės paviršiaus nugalėjo net 151-ą kartą.

Vimbldono ketvirtfinalyje Šveicarijos tenisininkas susitiks su 13-a pasaulio rakete Marinu Čiličiumi. Jį į priekį užleido dėl nugaros traumos iš varžybų pasitraukęs Kei Nishikoris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas