Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

Ričardas Berankis jau artimiausiu metu paliks pirmą ATP reitingo šimtuką

Pirmadienį oficialiai buvo atnaujintas ATP reitingas, kuriame ne pačios maloniausios naujienos pasiekė stipriausią šalies tenisininką Ričardą Berankį.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji Lietuvos raketė per praėjusią savaitę prarado šešias pozicijas ir iš 89 vietos nukrito į 95.

31-erių vilnietis jau dabar balansuoja ties iškritimo iš pirmojo šimtuko riba , o oficialiai palikti TOP100 mažiausiai savaitei jis turėtų kitą pirmadienį.

Nuolat atsinaujinančiame ATP reitinge dabar Ričardas yra nukritęs jau į 101 poziciją, kadangi negali apginti 63 iš ankstesnių sezonų uždirbtų ATP reitingo taškų. Lietuvio vieta savaitės pabaigoje gali ir dar pablogėti, nes jį aplenkti šansą turės šiuo metu žaidžiantys tenisininkai.

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Kita pirmosios šalies raketės stotelė turėtų būti „Challenger“ turnyras Vokietijoje, Heilbrono mieste, kuris vyks gegužės 9-15 dienomis. Tai bus pirmasis ir greičiausiai vienintelis R.Berankio pasirodymas ant grunto prieš „Roland Garros“ pirmenybes.

Dar vieną solidų šuolį ATP reitinge atliko Vilius Gaubas, pakilęs per 46 pozicijas ir dabar užimantis 1061 vietą. Antrąja šalies rakete išlieka Matas Vasiliauskas (ATP-1028), trečiąja – Julius Tverijonas (ATP-1060).

Pirmajame ATP 20-tuke šią savaitę buvo užfiksuotas vienintelis pakitimas. Būtent ant 20-tojo laiptelio atsidūrė bulgaras Grigoras Dimitrovas.

Solidūs pasirodymai Portugalijoje ir Vokietijoje leido pakartoti arba pagerinti karjeros rekordus ATP reitinge tokiems tenisininkams kaip Frances Tiafoe (ATP-25), Boticas Van De Zandschulpas (ATP-31), Miomiras Kečmanovičius (ATP-32), Sebastianas Baezas (ATP-40) ir Holgeris Rune (ATP-45).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas