Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 01

Ričardas Berankis pateko į „Unicredit Czech Open“ ketvirtfinalį

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis paskutiniame savo grunto sezono turnyre iškovojo antrąją pergalę. Lietuvis Čekijos „Challenger“ serijos varžybų aštuntfinalyje nugalėjo 186-ą pasaulio raketę iš Brazilijos Joao-Olavo Souzą rezultatu 7:5, 6:3. Ketvirtfinalyje jis susitiks su 204-ą vietą pasaulio reitinge užimančiu Martonu Fucsovicsu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Už pergalę „Unicredit Czech Open“ aštuntfinalyje lietuviui atiteko 25-i reitingo taškai ir 3100-o eurų piniginis prizas. Kitame etape lietuvis susitiks su Martinu Fucsovicsu (ATP-204), kuris 2:6, 7:5, 6:4 įveikė Čilės tenisininką Gonzalo Lamą (ATP-183).

Lietuvos atstovas Čekijoje siekia iškovoti savo aštuntąjį „Challenger“ serijos titulą karjeroje. Tai paskutinis R.Berankio grunto turnyras šiemet, o po jo lietuvis dėl pergalių kovos ant jam priimtinesnės žolės dangos.

Tai buvo dešimtasis Lietuvos tenisininko mačas ant grunto dangos šį sezoną bei septintoji pergalė. Praėjusią savaitę jis dalyvavo ir „Roland Garros“ varžybose, tačiau savo pasirodymą baigė jau pirmame etape.

R.Berankio ir J.Souzos mačo eiga

Pirmame sete Lietuvis turėjo tris progas palaužti varžovą, tačiau lemiamu tapo dvyliktas geimas. R.Berankis pirmavo rezultatu 6:5 ir tuomet gavęs dar vieną šansą sugebėjo laimėti varžovo padavimų seriją ir nugalėti sete. Įdomu tai, kad Lietuvos atstovas pats nuo varžovo „break point'o“ galimybės išsigelbėjo net septynis kartus.

Antrojo seto pradžioje brazilas ir toliau spaudė lietuvį. Per pirmas dvi R.Berankio padavimų serijas jis turėjo dar du šansus palaužti varžovą, tačiau Lietuvos atstovas užtikrintai sužaidė svarbiausiomis akimirkomis.

Į tokį varžovo spaudimą geriausias Lietuvos tenisininkas atsakė aštuoniais taškais iš eilės, laimėjo du geimus ir išsiveržė į priekį 4:1. Vėliau abu tenisininkai laimėjo visas savo padavimų serijas ir R.Berankis iškovojo pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas