Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 08

Ričardas Berankis po įtemptos trijų setų kovos Vašingtone nusileido Johnui Isneriui

Ričardui Berankiui nepavyko pratęsti rekordinio žygio ATP 500 serijos turnyre Vašingtone. Geriausias Lietuvos tenisininkas ketvirtfinalyje 3:6, 7:5, 3:6 nusileido pirmai Jungtinių Amerikos Valstijų raketei Johnui Isneriui. Mačas truko valandą ir 52-i minutes.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo trečia abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir trečia J.Isnerio pergalė. 30-metis amerikietis penktą kartą karjeroje pateko Į Vašingtono turnyro pusfinalį – 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 metais.

Lietuvos atstovas susitikime paduodamas padarė 9-ias dvigubas klaidas ir 8-is neliečiamus padavimus (eisus). Galingais padavimais garsėjantis J.Isneris šovė 20 neliečiamų padavimų.

Pirmo seto pradžioje R.Berankis nesusitvarkė su savais padavimais ir atsiliko 1:4. Akivaizdžiu mačo favoritu laikytas amerikietis pirmą dalį laimėjo po 28-ias minutes trukusios kovos.

Antras setas ėmė klostytis atkakliau. Pačioje jo pabaigoje R.Berankis sėkmingai priėmė J.Isnerio padavimus ir po laimėto geimo išsiveržė į priekį 6:5. Lietuvis sausai laimėjo savo padavimų seriją ir antrą dalį po 50 minučių trukusios kovos.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris
„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris

Lemiamu tapo trečias setas, kuriame Ričardas jau pačioje pradžioje atsiliko 0:3 ir atsitiesti nesugebėjo. Lietuvis paskutinėje dalyje tris kartus pralaimėjo savo padavimų serijas.

Už patekimą į „Citi Open“ turnyro pusfinalį tenisininkas pelnė 180 reitingo taškų ir 73-is tūkstančius dolerių.

Dėl vietos finale lauks akistata su Steve‘u Johnsonu. 55-ą vietą pasaulio reitinge užimantis amerikietis 7:6(7:5), 6:1 nugalėjo tėvynainį Jacką Socką (ATP 37).

Į pusfinalį pateko antras pagal skirstymą Kei Nishikoris. Japonijos tenisininkas 6:4, 6:4 nugalėjo australą Samą Grothą. 

Trečias pagal skirstymą kroatas Marinas Čiličius 7:5, 7:6(7:3) palaužė kylančią žvaigždę iš Vokietijos Alexanderį Zverevą.

R.Berankis po šio turnyro iškart planavo vykti į Monrealį, kur turi dalyvauti ATP 1000 serijos turnyro atrankoje.

VIDEO: Isner Looking Forward To Washington 2015 SFs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas