Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 25

Rimti pareiškimai prieš Vimbldoną: P.Kvitova čempionė Berlyne, J.Ostapenko – Birmingame

Čekijos ir Latvijos tenisininkės pateikė rimtas paraiškas prieš artėjantį Vimbldono teniso turnyrą ir laimėjo WTA turnyrus Berlyne ir Birmingame.
Petra Kvitova
Petra Kvitova / „Scanpix“ nuotr.

Patyrusi Čekijos tenisininkė Petra Kvitova (WTA-9) nesurado sau lygių Vokietijos sostinėje Berlyne.

„Bett1open“ turnyro finale 33-ejų čekė 6:2, 7:6(6) pranoko Kroatijos atstovę Donną Vekič (WTA-23).

Kairiarankė tenisininkė visą savaitę dominavo ir nepralaimėjo nė vieno seto, taip pat įveikdama tokias oponentes kaip Jekaterina Aleksandrova (WTA-22), Karolina Pliškova (WTA-18) bei Caroline Garcia (WTA-4).

P.Kvitovai tai antrasis titulas šiame sezone (taip pat laimėjo Majamyje – aut. past.) ir jau 31-asis apskritai. Daugiau trofėjų tarp vis dar tebežaidžiančių tenisininkių yra iškovojusi tik legendinė Venus Williams – 49.

2011 ir 2014 metais Vimbldone triumfavusi čekė į „Didžiojo kirčio“ turnyrą Londone neabejotinai atvyks kaip viena pagrindinių pretendenčių kovoti dėl trofėjaus.

Su panašiu statusu Vimbldone prisistatys ir latvė Jelena Ostapenko (WTA-17). Ji Birmingame vykusių „Rothesay Classic“ pirmenybių finale 7:6(8), 6:4 palaužė Barborą Krejčikovą (WTA-12) iš Čekijos. Abi tenisininkės praeityje yra laimėjusios „Roland Garros“.

Mūsų kaimynei tai pirmasis triumfas šiemet ir šeštasis karjeroje WTA ture.

Įdomu tai, kad finalas ir tapo vieninteliu latvės maču šią savaitę, kurį tenisininkė laimėjo rezultatu 2:0. Kituose keturiuose mūšiuose Jelena pralaimėjo po setą.

Turnyro Birmingame čempionei atiteks 280 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei 34 tūkst. JAV dolerių, antrą vietą užėmusiai B.Krejčikovai – 180 WTA reitingo taškų ir 20 tūkst. JAV dolerių.

Pirmenybės Berlyne priklausė aukštesnei kategorijai - P.Kvitova laimėjo 470 WTA reitingo taškų ir 120 tūkst. JAV dolerių, D.Vekič atiteko 305 WTA reitingo taškai ir kiek daugiau nei 74 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas