Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rimtoje kompanijoje atsidūręs V.Gaubas sužinojo varžovą „US Open“ atrankoje

„Didžiojo kirčio“ pirmenybėse debiutuojantis geriausias šalies tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-186) sužinojo pirmąjį varžovą atrankoje į pagrindinį „US Open“ turnyrą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Sekmadienį ištraukus atrankos turnyro Niujorke burtus tapo aiškus Lietuvos teniso rinktinės atstovo V.Gaubo kelias link pagrindinių varžybų.

Savo debiutiniame „Grand Slam“ turnyre 19-metis tenisininkas pateko į labai rimtą žaidėjų kompaniją.

Pirmuoju lietuvio varžovu kvalifikacijoje bus tikrai įveikiamas Danielis Rinconas (ATP-242) iš Ispanijos, kuris kaip ir Vilius geriausiai jaučiasi ant grunto dangos.

21-erių ispanas yra buvusi antroji jaunimo raketė (2021 m.), o šiame sezone Tamperėje (Suomija) iškovojo pirmąjį karjeros „Challenger“ trofėjų.

Pergalės atveju V.Gaubo antrajame rate lauktų potencialus mūšis su tikra Prancūzijos teniso legenda – 23-ią skirstymą turinčiu Richardu Gasquet (ATP-127).

Šiame sezone Lietuvos teniso meistrui sykį buvo pavykę patiesti prancūzą, tačiau tai įvyko ant lėtesnės grunto dangos, kurioje daugiau pranašumų Viliaus pusėje.

38-erių R.Gasquet pirmenybėse Niujorke 2013 metais pasiekė pusfinalį, o šiemet greičiausiai tai bus paskutinis „US Open“ turnyras jo karjeroje.

Trečiame ir tuo pačiu finaliniame atrankos etape gali tekti susidurti su pirmą skirstymą tarp visų dalyvių turinčiu argentiniečiu Thiago Agustinu Tirante (ATP-96), kuris prieš keletą savaičių ATP 250 turnyre Švedijoje patiesė Andrejų Rubliovą (ATP-6) ir nužygiavo net iki pusfinalio.

Šioje lentelės dalyje yra pastebima ir dar viena puikiai žinoma teniso figūra – su Niujorku taip pat atsisveikinantis Diego Schwartzmanas (ATP-230), kuris praeityje ATP reitinge yra pakilęs iki aštuntos vietos.

„US Open“ kvalifikacinis turnyras prasidės pirmadienį (rugpjūčio 19 d.), o pagrindinės varžybos – rugpjūčio 26-tąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas