Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

Rio 2016: Milošas Raoničius ir Simona Halep dėl Zikos viruso nevyks į Braziliją

Septintoji pasaulio raketė iš Kanados Milošas Raoničius ir rumunė Simona Halep nusprendė nerungtyniauti šią vasarą vyksiančiose olimpinėse žaidynėse Brazilijoje. Tenisininkai nerimauja dėl Zikos viruso, todėl nusprendė nevykti į Rio de Žaneirą.
Vimbdono finalas: Andy Murray - Milošas Raoničius
Vimbdono finalas: Andy Murray - Milošas Raoničius / „Scanpix“ nuotr.

„Nevyksiu į Rio, nes nerimauju dėl daugelio dalykų, kurie yra susiję su Zikos virusu, – teigė Kanados tenisininkas. – Nenoriu įtakoti kitų sportininkų pasirinkimo, todėl apie tai daug nekalbėsiu. Linkiu Kanados rinktinei kuo daugiau pergalių, o aš juos palaikysiu būdamas namuose.“

M.Raoničius ir S.Halep yra pirmieji tenisininkai, kurie nusprendė nevykti į olimpiadą dėl šio įtarimus keliančio viruso. Į Braziliją taip pat nevyks Johnas Isneris bei Nickas Kyrgiosas, tačiau amerikietis pasirinko nežaisti, nes pasigenda olimpinių reitingo taškų, o australas nesutaria su savo olimpiniu komitetu.

Rumunijos tenisininkė savo laiške gerbėjams teigė nerimaujanti dėl savo sveikatos bei išreiškė norą pasibaigus karjerai sukurti šeimą:

„Labai nerimauju dėl Zikos viruso, todėl atsiprašau visų savo sirgalių bei Rumunijos olimpinio komiteto. Nevyksiu į olimpiadą, nes tai būtų per didelė rizika mano sveikatai. Moterims šis virusas yra dar pavojingesnis nei vyrams, o pabaigusi karjerą aš noriu sukurti šeimą.

Žinau, kad olimpinės žaidynės visiems yra labai svarbios, bet mano sprendimas yra galutinis. Linkiu visiems sportininkams sėkmės Brazilijoje, o savo šaliai aš ketinu atstovauti netolimoje ateityje.“

Prie šių dviejų tenisininkų prisijungė ir Aleksandras Dolgopolovas, kuris taip pat išreiškė susirūpinimą savo sveikata ir į Braziliją keliauti neketina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas