Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 10

Rogerio Federerio pergalė Štutgarte pažymėta įspūdingu pasiekimu

Geriausias Šveicarijos tenisininkas pirmą kartą po dviejų mėnesių iškovojo dvi pergale iš eilės. 3-ią vietą ATP reitinge užimantis „maestro“ toli gražu nėra geriausios savo formos, tačiau tai Štutgarte jam kol kas nemaišo. Penktadienį vykusioje „Mercedes Cup“ turnyro ketvirtfinalio dvikovoje R.Federeris po dviejų pratęsimų 7:6 (7:2), 7:6 (7:1) nugalėjo 223-iąją pasaulio raketę Florianą Mayerį.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo septinta R.Federerio ir F.Mayerio dvikova. Kol kas Vokietijos tenisininkui legendinio šveicaro dar nėra pavykę nugalėti.

Pirmame sete abu tenisininkai užtikrintai atliko savo padavimus, tačiau pratęsime rezultatui esant 2:1 R.Federeris laimėjo tris taškus iš eilės ir sėkmingai išsaugojo persvarą.

Antrosios dvikovos dalies pradžioje F.Mayeris laimėjo du geimus iš eilės, tačiau trečioji pasaulio raketė netrukus išlygino rezultatą. Tuomet tenisininkai užtikrintai nukeliavo iki pratęsimo padavimus, kuriame triuškinančią pergalę 7:1 šventė 34-erių metų šveicaras.

Pergalę ketvirtfinalyje iškovojęs R.Federeris užsitikrino 90 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 30 tūkst. eurų, o dėl vietos finale susikaus su Dominicu Thiemu (ATP-7), kuris po atkaklios kovos 3:6, 6:4, 7:5 nugalėjo rusą Michailą Youzhny (ATP-76).

Beje, nugalėjęs F.Mayerį šveicarų „maestro“ iškovojo 1072-ą karjeros pergalę ir pagal šį rodiklį įsitvirtino antroje vietoje. Jis aplenkė legendinį čeką Ivaną Lendlą, o dabar atsilieka tik nuo Jimmy Connorso, kuris per visą savo karjerą iškovojo 1256-ias pergales.

Primename, jog R.Federeris Štutgarte vykstančiame „Mercedes Cup“ turnyre dalyvauja pirmą kartą karjeroje. Dar prieš dvejus metus šios varžybos vyko ant grunto dangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas