Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 09

Rogeris Federeris: „Bausmės už dopingo vartojimą turi būti griežtos“

Pirmoji „MercedesCup“ turnyro raketė Rogeris Federeris ketvirtadienį sugrįžo į aikštę ir nugalėjo 18-metį JAV talentą Taylorą Fritzą. Po dvikovos Šveicaras pripažino, kad žaisti buvo nelengva, tačiau savo žaidime ieškojo tik pozityvių dalykų. Tenisininkas taip pat išsakė savo nuomonę apie ITF sprendimą suspenduoti Mariją Šarapovą dvejiems metams.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo nelengva. Šiame mače T.Fritzas pademonstravo puikų žaidimą, – po dvikovos kalbėjo maestro. – Jis puikiai atliko savo padavimus, o aš buvau per daug atsargus ir nežinojau kaip elgtis gynyboje. Man dar reikia laiko įsivažiuoti.

Ši dvikova man suteikia pasitikėjimo savimi. Sugebėjau sužaisti trijų setų mačą ir savo padavimus atlikau puikiai. Žinau, kad dar neįjungiau aukščiausios pavaros. Man reikia sužaisti labiau užtikrintai, kai turiu pranašumą. Kai pirmauju, tai reikia sugebėti tą persvarą išsaugoti.“

R.Federeris spaudos konferencijoje buvo paklaustas ir apie vieną iš populiariausių pastarųjų dienų temų.

„Manau, kad dopingo toleruoti negalima, – rėžė R.Federeris. – Labai į šią situaciją nesigilinau, tačiau neleistiniems preparatams tenise ne vieta.

Nesvarbu ar tai padarei tyčia ar ne. Aš nematau jokio skirtumo. Tu visuomet turi žinoti ką vartoji, o jeigu į tai nekreipi dėmesio, tai turėsi problemų. Žinoma, kad ji gali kovoti toliau, tačiau dopingas sporte netoleruotinas.

Lieku prie savo nuomonės, kad kraujo tyrimus turėtume saugoti daugybę metų. Taip mes išgąsdiname žmonės, kurie galvoja apie sukčiavimą. Bausmės turi būti griežtos: reikia atimti tenisininkams titulus ir neleisti rungtyniauti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas