Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 22

Rogeris Federeris: „Mano dukros mėgsta tenisą, o berniukai – ekskavatorius ir lėktuvus“

Rogeris Federeris artimiausiu metu neketina baigti savo tenisininko karjeros, nes per daug mėgaujasi keliaudamas po turnyrus su savo atžalomis. Šveicaras turi dvi dukras, kurioms yra šešeri bei du sūnus, kuriems beveik dveji metai.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Susitvarkome puikiai. Mergaitės labai gerai išauklėtos, – pasakojo maestro. – Berniukai dar labai maži, todėl būti su jais yra malonumas, kuris reikalauja daug energijos. Reikia būti labai kantriam.

„Scanpix“/AP nuotr./Mirka Federer
„Scanpix“/AP nuotr./Mirka Federer

Jie mėgsta sportą, tačiau domisi ir kitais dalykais. Visuomet turime prisitaikyti prie vietos, į kurią keliaujame, tačiau labai smagu, kad jie gali pamatyti labai daug pasaulio vietų. Iš kitos pusės, jie negali keliauti su manimi į kiekvieną turnyrą, todėl stengiuosi pasimėgauti tuo laiku, kai esame kartu.

Šiomis dienomis su vaikais keliaujame mažiau, nes tai nemažai darbo. Jie liko namuose, kai žaidžiau Šanchajuje, nes taip paprasčiau. Esu laimingas, kad turėdamas keturis vaikus galiu tęsti savo karjerą ir nieko nekeisti. Mano žmona Mirka su jais yra nepakartojama. Ji man padeda viskuo, kuo gali, todėl aikštėje galiu būti atsipalaidavęs ir užtikrintas, kad namuose viskas gerai.

Berniukai į tenisą reaguoja kitaip nei mergaitės. Mano dukros dažnai kartu, o berniukai – ne. Mergaitės mėgsta sportuoti, o berniukai mėgsta ekskavatorius ir lėktuvus (juokiasi).“

R.Federeris nerungtyniavo nuo „Australian Open“ pusfinalio, kuriame nusileido pirmajai pasaulio raketei Novakui Džokovičiui. Šveicarijos tenisininkas po patirtos traumos sugrįš jau šią savaitę prasidėsiančiame „Masters“ serijos turnyre Majamyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas