Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 05

Rogeris Federeris: „Pagaliau gausiu progą ilgai lauktam revanšui“

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris vos tik pabaigęs aštuntfinalio mačą jau nekantravo pradėti sekančią dvikovą prieš 13-ą pasaulio raketę Mariną Čiličių. Šveicaras dar prisimena 2014-aisiais patirtą nesėkmę, kuri jam užtrenkė duris į galimybę laimėti 18-ą „Didžiojo kirčio“ turnyro titulą.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/AP nuotr.

„Treniravausi su juo, kai atvykau į šį čempionatą ir galiu jums pasakyti, kad žaidimas vyks labai greitai, – spaudos konferencijoje kalbėjo maestro. – Jis yra labai agresyvus žaidėjas, o prieš kelis metus Niujorke jis nepaliko man jokių vilčių. Šį kartą esu jam pasiruošęs.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną

Man teks pademonstruoti patį geriausią savo žaidimą. Nuo paskutinio mūsų susitikimo jis smarkiai pagerino savo padavimą ir jis dabar yra labai stabilus ir užtikrintas. Aikštėje turėtų būti šilta, todėl kamuoliukas skries greičiau. Manau, kad tai bus mano pranašumas.

Savo karjeroje esu žaidęs prieš daugybę dabartinių trenerių, todėl abejoju ar Marino strategas Goranas Ivanisevičius gali mane kuo nors nustebinti. Jis puikiai atlieka savo darbą, o su juo labai lengva bendrauti.“

R.Federeris aptarė ir savo aštuntfinalio mačą, kuriame nugalėjo amerikietį Steve'ą Johsoną rezultatu 6:2, 6:3, 7:5.

„Visuomet nelengva rungtyniauti iki trijų laimėtų setų, – pasakojo šveicaras. – Reikia nuolat išlaikyti koncentraciją, nes finišo tiesioji yra labai toli. Viskas gali apsiversti aukštyn kojomis akimirksniu.

Esu patenkintas savo žaidimu. Nebuvo taip lengva kaip galėjo pasirodyti. Steve'as pastarąsias savaites įgijo labai daug pasitikėjimo savimi ir rungtyniavo puikiai. Manau, kad pasiteisino mano sprendimas žaidime naudoti daug įvairovės.

Niekuomet nesitikėjau, kad visus keturis pirmus turnyro mačus laimėsiu trijų setų kovose. Papildomas poilsis man yra labai svarbus.

Svajoju dar sykį laimėti šį čempionatą, o dėl tolimesnių ateities planų turiu pasitarti su žmona (juokiasi).“

34-erių metų šveicaras tikisi tapti pirmuoju tenisininku istorijoje, Vimbldone triumfavusiu aštuonis kartus. Kol kas pirma vieta jis dalijasi su Pete’u Samprasu ir Williamu Renshaw.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas