Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 01 29

Rogeris Federeris po triumfo AO čempionate: „Šiandien švęsime kaip roko žvaigždės“

Septynioliktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris po triumfo „Australian Open“ čempionate neslėpė džiaugsmo ir padėkojo ispanui Rafaeliui Nadaliui už trilerio vertą finalą.
Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu
Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris sekmadienį „Australian Open“ čempionato finale po tris su puse valandos trukusios dramatiškos kovos R.Nadalį nugalėjo 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

VIDEO: Rogerio Federerio reakcija po pergalingo taško Melburne

35-erių šveicarui tai buvo jubiliejinis 100-asis mačas Melburne. 17-oji pasaulio raketė R.Nadalį „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre nugalėjo pirmą kartą nuo 2007 metų Vimbldono finalo.

„Visų pirma, noriu pasveikinti Rafą su nuostabiu pasirodymu. Nemanau, kad kažkuris iš mūsų tikėjo, jog pavyks pasiekti finalą. Esu labai laimingas. Būčiau lygiai toks pats laimingas ir tada, jei tu būtum mane nugalėjęs“, – į R.Nadalį kreipėsi R.Federeris.

„Tenisas yra sunkus sportas, čia nebūna lygiųjų. Bet jei lygiosios visgi būtų, su malonumu jas priimčiau.“

R.Federeris Melburne iškovojo aštuonioliktą „Didžiojo kirčio“ titulą ir pagerino savo paties rekordą.

„Australian Open“ čempionatas R.Federeriui buvo pirmas ATP serijos turnyras po šešių mėnesių pertraukos, kurią padaryti privertė pernai patirta kelio trauma.

„Noriu padėkoti savo komandai. Būkime atviri – pastarieji šeši mėnesiai mums buvo kitokie, – pripažino septynioliktoji pasaulio raketė. – Nebuvau tikras, ar galėsiu žaisti Melburne, tačiau mums pavyko.“

„Žinoma, dar yra ir Rafos komanda. Jūs visą laiką dirbate labai sunkiai, tad tikiuosi, kad šiemet ir ateityje jūs paragausite sėkmės. Tenisui jūsų reikia. Dėkoju jums už viską, ką darote.“

VIDEO: Rogerį Federerį su 18 „Didžiojo kirčio“ titulu pirma pasveikino žmona Mirka

Penktame sete R.Federeris buvo atsidūręs rimtoje bėdoje, kai jau pirmame geime pralaimėjo savo padavimus. Negana to, prieš setą 17-ajai pasaulio raketei prireikė medicininės pertraukėlės dėl viršutinėje kojos dalyje jaučiamo skausmo.

Tačiau R.Federeris netrukus atsigavo ir rezultatui esant 2:3 laimėjo keturis geimus iš eilės bei tapo „Australian Open“ čempionu.

„Mums pavyko ir mes šiandien švęsime kaip roko žvaigždės, galiu jums drąsiai tai pasakyti“, – jau spaudos konferencijoje juokavo R.Federeris.

VIDEO: Pergalingas Rogerio Federerio taškas AO finale

R.Federeris Melburną paliks dar pasižymėjęs ir istoriniu pasiekimu – jis tapo pirmu tenisininku, tris skirtingus „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusiu po penkis kartus.

VIDEO: „Australian Open“ finalo gražiausios akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas