Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 08

Rogeriui Federeriui – iššūkis iš beveik dukart jaunesnio tenisininko

Nors Taylorui Fritzui dar tik 18 metų, jam jau yra klijuojama pirmo ATP dešimtuko nario etiketė. Negana to, jog yra yra aukštas ir techniškas žaidėjas, panašu, kad jauniausias pirmo ATP šimtuko tenisininkas dar ir pasižymi šaltais nervais. 65-oji pasaulio raketė prieš trečiadienį vyksiančią „Mercedes Cup“ antrojo etapo dvikovą su Rogeriu Federeriu pareiškė, kad senam ATP vilkui pamėgins mesti rimtą iššūkį.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris trečiadienį į kortus sugrįš beveik po mėnesio pertraukos. Primename, jog nugaros ir kelio traumos geriausią Šveicarijos tenisininką pirmą kartą po beveik 17 metų pertraukos privertė praleisti „Roland Garros“ čempionatą. Tačiau visus sužeidimus išsilaižęs „maestro“ yra pasiryžęs pradėti pasiruošimą Vimbldonui.

65-ą vietą ATP reitinge užimantis T.Fritzas su R.Federeriu jau yra pabuvojęs kortuose, tačiau prieš metus Vimbldone šie du tenisininkai buvo tik treneiruočių partneriai. Visgi pirmadienį 3:6, 7:6(8:6), 6:1 nugalėjęs Fabrice’ą Martiną 18-os metų JAV tenisininkas šveicarui iššūkį pamėgins mesti trečiadienį.

Jauniausio pirmo ATP šimtuko tenisininko teigimu, prieš „Mercedes Cup“ turnyro antro etapo dvikovą jo nekamuoja jokia įtampa ir jis yra pasiruošęs susikauti su geriausiu visų laikų tenisininku tituluojamu R.Federeriu.

„Neturiu ką prarasti, tad nejaučiu jokios įtampos, – gūžčiojo pečiais T.Fritzas, šiemet Memfyje nugalėjęs ir Ričardą Berankį. – Nemanau, kad mane dvikovoje kamuos jaudulys.“

T.Fritzas taip pat pripažino, kad būdamas 11 metų visada stebėdavo R.Federerio mačus, o pats šveicaras jam tapo pavyzdžiu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

„Niekada nemaniau, kad turėsiu progą susikauti su Federeriu ir žaisti dvejetus komandoje su Del Potro, – pasakojo JAV tenisininkas. – Jau nepamenu, kada pirmą kartą išgirdau Rogerio pavardę. Rodos, kad jis tenise karaliauja per amžius. Neįtikėtina, kad antrame etape žaisiu būtent prieš jį.“

„Aš augau žiūrėdamas, kaip Rogeris Federeris dominuoja tenise ir niekam nepalieka vilčių. Negaliu patikėti, kad dabar stovėsime skirtingose aikštelės pusėse. Nė nesapnavau, jog kada nors taip nutiks.“

Šiemet tiek T.Fritzas, tiek R.Federeris neiškovojo nė vieno titulo, tačiau abu žaidė finaluose. Neseniai susižadėjęs JAV tenisininkas dėl titulo kovojo Memfyje, o 34-erių metų šveicarų „maestro“ sezono pradžioje finale Brisbene nusileido Milošui Raoničiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas