Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 08

„Roland Garros“ neužvers durų N.Džokovičiui – galės žaisti net ir nepasiskiepijęs

Dėl vieno geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) šiame sezone gali būti ramus – serbui tikrai bus leista ginti atvirųjų Prancūzijos pirmenybių („Roland Garros“) titulą net jei serbas ir nebus pasiskiepijęs vakcina nuo COVID-19.
Novakas Džokovičius su „Roland Garros“ trofėjumi
Novakas Džokovičius su „Roland Garros“ trofėjumi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Prancūzijos sporto ministrė Roxana Maracineanu patvirtino, kad „Roland Garros“ turnyras, kuris yra antrasis iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų, Novakui Džokovičiui durų tikrai neužvers ir tenisininkui leis žaisti net ir nepasiskiepijusiam.

„Didiesiems sporto įvykiams yra pritaikyti specialūs sveikatos protokolai, į kuriuos atsižvelgusios federacijos leistų tokiems sportininkams kaip Novakui Džokovičiui atvykti į mūsų šalį.

Šiuo metu Prancūzijoje neturime tokių ribojimų sportininkams arba tiesiog paprastiems žmonėms iš kitų šalių, kokius taiko Australija.

Sportininkas, kuris yra nepasiskiepijęs nuo koronaviruso, galės dalyvauti turnyre dėl dabartinio protokolo ir specialaus „burbulo“, – kalbėjo Prancūzijos sporto ministrė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis

Praėjusiame sezone 34-erių serbas „Roland Garros“ pusfinalyje sensacingai išmetė grunto karalių Rafaelį Nadalį, o po kelių dienų vos antrą kartą karjeroje laimėjo šį turnyrą.

Anksčiau šią savaitę buvo pranešta, kad skeptiškai į vakcinas žiūrintis serbas buvo sulaikytas vos atvykęs į Melburno Tulamarino oro uostą, tačiau „nepateikė tinkamų įrodymų“, kad yra dukart pasiskiepijęs arba negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

N.Džokovičius į Melburną atskrido trečiadienį, tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą, bet nepaisydamas Australijoje galiojančių griežtų suvaržymų dėl COVID-19 pandemijos.

Tačiau vietoj čempionui deramo sutikimo naktį jis buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą Melburne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas