Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Roterdame – dramatiškas kortų šeimininko sugrįžimas ir M.Raoničiaus pergalė

Nyderlandų teniso vėliavnešys Tallonas Griekspooras (ATP-29) pradžiugino centrinį kortą užpildžiusią turnyro „ABN AMRO Open“ šeimininkų publiką, iškovodamas dramatišką pergalę pirmajame etape.
Tallonas Griekspooras
Tallonas Griekspooras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Roterdame pirmadienį startavusiose ATP 500 kategorijos pirmenybėse geriausias Nyderlandų tenisininkas po beveik 3 valandas trukusio teniso trilerio rezultatu 3:6, 7:6(7), 7:6(3) palaužė aukščiau reitinge esantį Lorenzo Musetti (ATP-26) iš Italijos.

Antrąjį setą tik penktuoju set point'u galiausiai uždaręs kortų šeimininkas lemiamos partijos metu demonstravo įspūdingą kovingumą. Iš pradžių olandas sugebėjo išsikapstyti iš deficito 1:4, o atsilikdamas 5:6 ir paduodamas turėjo išsaugoti du match point'us.

Tai padaręs T.Griekspooras dominavo pratęsime ir iškovojo bilietą į vyrų vienetų varžybų aštuntfinalį, kuriame jo lauks Hubertas Hurkačas (ATP-8) arba Jiri Lehečka (ATP-32).

Nuo 2023-iųjų metų pradžios 27-erių tenisininkas gimtinėje vykstančiuose ATP turnyruose yra tiesiog nesustabdomas – iškovojo 12 pergalių iš 13 galimų. Praėjusiais metais jis pasiekė pusfinalį Roterdame, o Hertogenboše tapo čempionu.

Šeimininkų teniso vakarėlį pirmąją turnyro dieną kiek apgadino buvusi trečioji pasaulio raketė Milošas Raoničius (ATP-309). Net 20 neatremiamų padavimų atlikęs tenisininkas 7:6(5), 6:4 susitvarkė su Jesperu De Jongu (ATP-141).

Dėl nuolatinių traumų pastaraisiais sezonais beveik nerungtyniavęs 33-ejų kanadietis bent vieną pergalę APT ture iškovojo jau 14-tąjį sezoną profesionalo karjeroje.

Dėl vietos ketvirtfinalyje M.Raoničius varžysis su Alexanderiu Bubliku (ATP-23) arba Borna Čoričiumi (ATP-31).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas