Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17

Roterdame – viena skambiausių J.Sinnerio karjeros pergalių ir H.Rune trauma

Roterdame (Nyderlandai) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „ABN AMRO Open“ ketvirtadienį buvo eliminuotas aukščiausią reitingą turintis tenisininkas.
Jannikas Sinneris ir Stefanos Tsitsipas
Jannikas Sinneris ir Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Intriguojančiame pirmenybių aštuntfinalyje Italijos teniso talentas Jannikas Sinneris (ATP-14) netikėtai lengvai 6:4, 6:3 įveikė trečią planetos ir pirmą varžybų raketę Stefanos Tsitsipą iš Graikijos.

Dominuojantį pasirodymą surengęs italas laimėjo net 89 procentus kamuoliukų pirmaisiais kirčiais, 76 proc. – antraisiais, o savo oponentui per 1 valandą 21 minutę taip ir nesuteikė nė vienos break point'o galimybės.

Reitingo prasme J.Sinneriui tai didžiausias karjeros laimėjimas – 21-erių tenisininkas per savo karjerą iki šiol dar nebuvo įveikęs taip aukštai reitinguoto varžovo.

Susitikimo nugalėtojas taip pat pasiekė ir saldų revanšą už nesėkmę graikui „Australian Open“ aštuntfinalyje, kuriame jis krito po penkių setų kovos. Paskutinį kartą S.Tsitsipą jis buvo įveikęs dar 2020 metais, o nuo to laiko buvo suklupęs keturis kartus paeiliui.

Turnyruose ant kietos dangos Senajame žemyne J.Sinneris šiemet kol kas neklumpa – iškovotos jau šešios pergalės, įskaitant ir titulą praėjusią savaitę Monpeljė, Prancūzijoje.

Ketvirtfinalyje vieno ryškiausių ATP turo talentų lauks 37-erių veteranas Stanas Wawrinka (ATP-130). Pastarasis teniso „senukų“ mūšyje 6:3, 6:3 nugalėjo Richardą Gasquet (ATP-45).

Nesėkmingai turnyras Roterdame susiklostė ir ketvirtą skirstymą turėjusiam danui Holgeriui Runei (ATP-9). Jis atsilikinėjo rezultatu 4:6, 0:4, kuomet dėl riešo skausmų nusprendė iškelti baltą vėliavą ir į kitą etapą užleisti vietinį tenisininką Gijsą Brouwerį (ATP-160).

Antrą karjeros ATP ketvirtfinalį pasiekęs olandas neabejotinai pradžiugino vietos sirgalius, kadangi ketvirtfinalyje jų lauks dviejų kortų šeimininkų - G.Brouwerio ir Tallono Griekspooro susitikimas.

Paskutinį kartą du olandai „ABN AMRO Open“ ketvirtfinalyje varžėsi dar 2003 metais.

VIDEO: Tsitsipas & Sinner Lock Horns, Medvedev & Auger-Aliassime Feature! | Rotterdam 2023 Highlights Day 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas