Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 16

Roterdame – vietinio herojaus kirtis A.Zverevui, suklupo ir A.Rubliovas

Nyderlanduose įsikūrusiame uostamiestyje Roterdame šią savaitę vyksta ATP 500 serijai priklausantis turnyras „ABN AMRO Open“, kurio trečiąją dieną sensacingai krito du favoritai.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Visą centrinį kortą ant savo kojų trečiadienio vakarą pakėlė kortų šeimininkas Tallonas Griekspooras (ATP-61). Vienas geriausių šalies tenisininkų antrajame rate netikėtai 4:6, 6:3, 6:4 palaužė Alexanderį Zverevą (ATP-17), kurio sugrįžimas po sunkios traumos ir toliau nesiklosto sklandžiai.

26-erių olandas naujojo ATP sezono starte kol kas palieka labai gerą įspūdį ir atrodo kaip vienas labiausiai patobulėjusių žaidėjų.

9 pergales per 10 šiais metais sužaistų dvikovų iškovojęs T.Griekspooras prieš kiek daugiau nei mėnesį Indijoje laimėjo ir savo pirmą karjeros ATP trofėjų.

Įdomu tai, kad visas keturias karjeros pergales prieš TOP 20 varžovus jis iškovojo būtent namų turnyre Roterdame. Praeityje jis šiuose kortuose pranoko ir tokius tenisininkus Stanas Wawrinka, Aslanas Karatsevas ir Karenas Chačanovas.

Savo ruožtu po sunkios čiurnos traumos atsigauti siekiantis Saša kol kas savo sąskaitoje šiemet turi tik 3 pergales per 8 mačus.

Kartu su aštuntą skirstymą turnyre turėjusiu A.Zverevu pirmenybes palieka ir antroji varžybų raketė Andrejus Rubliovas (ATP-5). Rusas nesurado priešnuodžių prieš Alexą De Minaurą (ATP-25) – 4:6, 4:6.

Vos per 1 valandą ir 21 minutes nepriekaištingai darbą atlikęs australas varžovui nesuteikė nė vienos break point'o galimybės.

Karjeros pradžioje A.De Minauras išgyveno tikrą košmarą prieš varžovus iš pirmojo ATP reitingo penketuko, pralaimėjęs pirmus 18 tokių susitikimų.

Visgi dabar kibusis tenisininkas laimėjo tris iš paskutinių ketverių dvikovų, taip pat įveikdamas tokius oponentus kaip Daniilas Medvedevas ar Rafaelis Nadalis.

Roterdamą ankstyvoje turnyro stadijoje palieka ir penktą skirstymą turėjęs Hubertas Hurkačas (ATP-10). Pastarajam jau antrajame rate teko labai pavojingas oponentas Grigoras Dimitrovas (ATP-28) iš Bulgarijos, kuriam lenkas nusileido 6:7(4), 6:7(5).

Ketvirtadienį į kitą etapą žengti bandys ir tokie tenisininkai kaip Stefanos Tsitsipas, Daniilas Medvedevas, Holgeris Rune, Felixas Auger-Aliassime'as bei Jannikas Sinneris.

VIDEO: Rublev Faces De Minaur; Hurkacz vs Dimitrov; Rune & Zverev Play | Rotterdam 2023 Highlights Day 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas