Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 10

Rusijos teniso federacijos prezidentas stojo mūru už Mariją Šarapovą

Rusijos teniso federacijos prezidentas Šamilas Tarpiščevas mūru stojo prieš žaidėjų kritikos sulaukusią tautietę, už dopingo vartojimą bausmę atliekančią Mariją Šarapovą.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusios pirmosios pasaulio raketės 15 mėnesių diskvalifikacija baigsis kitą mėnesį. Jau tą pačią dieną, kai nustos galioti bausmė, rusė pasirodys „Stuttgart Open“ turnyre, į kurį gavo vardinį kvietimą.

Būtent M.Šarapovai pasipylę vardiniai kvietimai pradėjo piktinti kitus tenisininkus. Pavyzdžiui, prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga ketvirtadienį pareiškė, kad rusei įteikinėjami vardiniai kvietimai – it saldainis vaikui, kuris elgėsi negražiai.

Po tokio pareiškimo M.Šarapovą užstoti suskubo Š.Tarpiščevas. Pyktelėjęs Rusijos teniso federacijos prezidentas teigė, kad tokie J-W. Tsonga komentarai buvo ne pats protingiausias prancūzo sprendimas.

„Nebuvo protinga jam komentuoti Marijos situaciją. Šarapova niekaip nesusijusi su dopingu. Nes buvo įrodyta, kad meldoniumas nėra dopingas, o uždraustas preparatas“, – rėžė rusas.

„Marija yra nepriekaištinga atletė, tikra profesionalė. Visi norime, kad jį kaip įmanoma greičiau susigrąžintų aukščiausią formą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas