Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16

Rusijos teniso žvaigždė protestą prieš V.Putiną užrašė ant kameros

Andrejus Rubliovas darkart paleido žinutę, kad yra prieš savo tėvynės karinę agresiją. Po pergalės teniso mače Italijoje vienas geriausių Rusijos tenisininkų užrašė ant filmavimo kameros: „Peace is all we need“.
Andrejus Rubliovas prašo taikos
Andrejus Rubliovas prašo taikos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo tada, kai Vladimiro Putino įsakymu Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą vasario 24 dieną, tik keli Rusijos sportininkai išdrįso viešai atsiriboti nuo kraugeriškų šalies karinių veiksmų.

Kaip žinia, Rusijoje draudžiama net vartoti žodį „karas“, visa žudymus Ukrainoje pradėjusios šalies žiniasklaida vartoja posakį „specialioji operacija“ Ukrainoje.

VIDEO: V.Zelenskis: išlaisvintame Chersone užfiksuota daugiau kaip 400 Rusijos karo nusikaltimų

Neseniai pasigirdo pranešimas, jog V.Putinas pristatė įsakymą, kuriuo valdžia atims iš Rusijos žmonių pilietybes, jei jie oponuoja karui.

Tačiau antradienį po pergalės prieš savo tėvynainį Daniilą Medvedevą ATP finaliniame turnyre Turine 25 metų Andrejus Rubliovas nusprendė pareikšti savo poziciją.

Jis gavo žalią markerį ir parašė angliškai „Peace is all we need“ (Taika yra viskas, ko mums reikia) ant filmavimo kameros.

A.Rubliovas sulaukė ovacijų iš žiūrovų tribūnų. Po mačo rusas teigė, kad taip pasielgti neplanavo.

„Gavau progą ir pajaučiau, kad reikia tai padaryti. Viskas natūraliai. Manau, kad tai svarbu, ypač šiais laikais. Mes turime prieigą prie interneto, gerai gyvename, galime keliauti, rungtis sporte, rūpintis savo šeimomis. Nėra tokio žmogaus, kuris pasirinktų kentėti savarankiškai“, – sakė A.Rubliovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas

Paklaustas, ar nesibaimina dėl savęs po pareiškimo apie padėtį Ukrainoje, tenisininkas gūžtelėjo pečiais: „Nežinau. Aš pasakiau tai, ką jaučiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas