Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

S.Tsitsipas surengė vieną įspūdingiausių sugrįžimų šiame „Roland Garros“ turnyre

Kovotojo charakterį pademonstravęs Stefanos Tsitsipas (ATP-4) išlipo iš gilios duobės ir žengė į antrąjį „Roland Garros“ etapą.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikas pirmojo raundo dvikovoje 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 palaužė italą Lorenzo Musetti (ATP-66) ir tęsia pirmojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus medžioklę.

Pirmajame sete 4:1 pirmavęs Stefanos turėjo net keletą progų išsiveržti į priekį 5:1 ir taip uždaryti pirmojo seto nugalėtojo klausimą, tačiau viskas labai greitai apsivertė aukštyn kojomis.

Italijos teniso talentas laimėjo kitus 10 iš 11 geimų ir jau netrukus turėjo dviejų setų persvarą, tačiau tuomet atsimušė į oponento sieną ir kitas tris žaidimo partijas neturėjo jokių šansų kibti varžovui į atlapus.

L.Musetti mėgstamiausia danga yra būtent gruntas, tačiau „Roland Garros“ pirmenybės italui turėtų vaidentis dar ilgai. Praėjusiame sezone jis taip pat 2:0 pirmavo prieš Novaką Džokovičių, bet galiausiai pralaimėjo, o po metų identiška situacija atsitiko ir su S.Tsitsipu.

Graikijos teniso superžvaigždei tokie titaniški sugrįžimai nėra svetimi. Prieš du metus Paryžiuje jis tą patį padarė prieš Jaume Munarą, o dar įspūdingiau atrodo S.Tsitsipo dviejų setų deficito panaikinimas 2021 metų „Australian Open“ turnyre prieš Rafaelį Nadalį.

Antrajame etape 23-ejų tenisininkui turėtų būti kiek lengviau, mat jo laukia čekas Ždenekas Kolaras (ATP-134).

Kur kas užtikrinčiau antrą turnyro etapą pasiekė Daniilas Medvedevas (ATP-2). Rusijos teniso atstovas 6:2, 6:2, 6:2 sutriuškino argentinietį Facundo Bagnį (ATP-103).

Antrosios planetos raketės varžovu taps serbas Laslo Djere, įveikęs Ričardą Berankį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas