Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 04

Saldus kerštas: Sereną Williams nugalėjusi Garbine Muguruza tapo „Roland Garros“ čempione

Pirmajai pasaulio raketei Serenai Williams sumelavo ir trečias kartas. Geriausia pasaulio tenisininkė šeštadienį darė neleistinai daug klaidų, o puikiai visos dvikovos metu varžovę už pakinktų laikiusi Garbine Muguruza iškovojo pirmąjį savo „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Nuostabiai atakas rezgusi ir judėjusi 22-ejų metų Ispanijos tenisininkė šeštadienį vykusioje „Roland Garros“ čempionato finalo dvikovoje pirmąją pasaulio raketę nugalėjo 7:5, 6:4 ir atsikeršijo už pernai Vimbldono finale patirtą nesėkmę.
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza / „Scanpix“ nuotr.

G.Muguruza ir S.Williams raketes surėmė penktą kartą. Jaunajai Ispanijos tenisininkei tai buvo antra pergalė.

VIDEO: Graži Serenos Williams ataka

Pirmojo seto penktame geime puikiai atakavusi 22-ejų metų ispanė perprato S.Williams padavimus, tačiau aštuntame geime pirmoji pasaulio raketė išlygino rezultatą. Vienuoliktame geime G.Muguruza pasinaudojo dar vienu „break point’u“ ir nors po to paduodama atsilikinėjo 15:40, ispanė sugebėjo išnešti sveiką kailį ir laimėti setą.

VIDEO: Graži Garbine Muguruza ataka

Antrosios dvikovos dalies pradžioje tenisininkės apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau G.Muguruza netrukus pasinaudojo antru „break point’u“, kuris jai garantavo pergalę „Roland Garros“ čempionato finale.

Finalo dvikovoje ketvirtoji pasaulio raketė padarė 25 neišprovokuotas klaidas ir laimėjo 74 procentus (35/47) pirmųjų padavimų. Nors S.Williams (23) už G.Muguruzą (17) atliko daugiau smūgių be atsako, ispanė atakavo kur kas efektyviau. G.Muguruza už geriausią pasaulio tenisininkę buvo pranašesnė ir judėjimo korte atžvilgiu.

Vienintelis aspektas, kuris 22-ejų metų ispanės žaidime kėlė nerimą, buvo dvigubos klaidos. Šių ji padarė 9, o daugumą iš jų G.Muguruza padarydavo svarbiomis akimirkomis.

Pergalę Atvirojo Prancūzijos čempionato finale iškovojusiai Ispanijos tenisininkei atiteko 2000 WTA reitingo taškų ir 2 milijonų eurų čekis. S.Williams tenkinosi 1200 reitingo taškų ir 1 milijonu eurų.

G.Muguruzai tai pirmas „Didžiojo kirčio“ titulas karjeroje. Pernai ji pasiekė Vimbldono finalą, tačiau ten ją sustabdė ta pati geriausia pasaulio tenisininkė S.Williams.

4-ą vietą WTA reitinge užimanti G.Muguruza taip pat tapo pirmąja Ispanijos tenisininke nuo 1998 metų, laimėjusia Atvirąjį Prancūzijos čempionatą. Prieš 18 metų tą padaryt pavyko Arantxai Sanchez Vicario.

Primename, kad šeštadienį S.Williams vylėsi iškovoti 22-ą „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulą ir pagal šį rodiklį pasivyti rekordininkę ir legendinę Vokietijos tenisininkę Steffi Graf. Pergalės atveju amerikietė taip pat būtu tapusi vyriausia „Roland Garros“ čempione istorijoje.

S.Graff pasiekimą pirmoji pasaulio raketė medžioja jau nuo 2015 metų „US Open“ čempionato, tačiau pastarieji trys „Didžiojo kirčio“ turnyrai jai susiklostė nesėkmingai.

Geriausia pasaulio tenisininkė Atvirajame Prancūzijos čempionate triumfavusi yra tris kartus – 2002, 2013 ir 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas