Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 15

San Diege – triuškinantis geriausios planetos žaidėjos pasirodymas prieš C.Gauff

Intriguojantis dviejų turbūt ryškiausių WTA turo jaunųjų žvaigždžių mūšis San Diege (JAV) vykstančiose „San Diego Open“ teniso pirmenybėse baigėsi visišku sutriuškinimu.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek vos per 1 valandą ir 5 minutes ketvirtfinalyje rezultatu 6:0, 6:3 sutriuškino beveik trimis metais jaunesnę, tačiau taip pat jau ilgą laiką WTA turo elite esančią Coco Gauff (WTA-8) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Dabar tarpusavio akistatose lenkė jau yra laimėjusi visus keturis susitikimus. Įdomu tai, kad iki šiol kiekvieną kartą, kai turnyre susikirsdavo šių tenisininkių keliai, jį galiausiai ir laimėdavo I.Swiatek -taip nutiko 2021 metais Romoje, šiemet Majamyje bei „Roland Garros“ turnyre, kur jos susitiko finale.

Turnyruose JAV šiemet 21-erių lenkė yra tiesiog nesustabdoma – 22 pergalės per 23 mačus. Ji laimėjo turnyrus Indian Velse ir Majamyje, taip pat „US Open“ čempionatą, o vienintelę nesėkmę patyrė Sinsinatyje.

Taip pat tai buvo jau 20-asis kartas šiais metais, kuomet I.Swiatek savo varžovę seto metu pavyksta įveikti rezultatu 6:0. Tai geriausias rezultatas nuo 2013-ųjų, kuomet dominavusi Serena Williams tai padarė net 25 sykius.

Pusfinalyje geriausios planetos tenisininkės lauks kita kortų šeimininkė Jessica Pegula (WTA-6), kurią šiemet Iga jau nugalėjo visus tris kartus.

Kitame pusfinalyje dėl bilieto į finalą susigrums amerikietė Danielle Collins (WTA-19) ir kroatė Donna Vekič (WTA-77). Pastaroji ketvirtfinalyje sensacingai eliminavo trečią skirstymą turėjusią Aryną Sabalenką (WTA-5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas