Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Šanchajuje – R.Federerio apsilankymas ir aiški antroji pusfinalio pora

Šanchajuje vykstančios „Masters“ kategorijos teniso pirmenybės „Rolex Shanghai Masters“ penktadienį sulaukė išskirtinio svečio – Šveicarijos teniso legendos Rogerio Federerio.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą nuo 2019-ųjų į ATP turą sugrįžusios „Masters“ pirmenybės Šanchajuje surengė specialią pagerbimo ceremoniją Rogeriui Federeriui, kuris šį turnyrą laimėjo dukart – 2014 ir 2017 metais.

2017-ųjų finale šveicaras įveikė kitą žaidimo legendą ir savo gerą bičiulį Rafaelį Nadalį, sužaisdamas nepriekaištingą finalą ir švęsdamas pergalę rezultatu 6:3, 6:4.

„Džiugu, kad prieš Rafą pavyko sužaisti beveik kiekviename didžiausiame pasaulio turnyre. Smagu ir tai, kad čia, Šanchajuje, žaidėme tris kartus. Ypatinga akimirka buvo žaisti prieš jį finale. Tuomet sužaidžiau fantastišką susitikimą, fantastišką turnyrą ir apskritai turėjau labai gerus 2017-us metus“, – pasakojo praėjusiais metais karjerą baigęs tenisininkas.

Specialioje šventėje centriniame korte prie R.Federerio prisijungė ir Kinijos teniso legenda Li Na, kuri praeityje laimėjo du „Didžiojo kirčio“ titulus, o WTA reitinge buvo pakilusi iki antrosios pozicijos.

Netrukus R.Federeris patogiai įsitaisė stebėti antrąjį „Rolex Shanghai Masters“ vyrų vienetų turnyro pusfinalį, kuriame dominavo Andrejus Rubliovas (ATP-7).

Okupantų šalies atstovas negailestingai 6:2, 6:3 sutriuškino Prancūzijos tenisininką Ugo Humbertą (ATP-34).

Ruso varžovu pusfinalyje bus Grigoras Dimitrovas (ATP-19). Geriausią savo sezoną nuo 2017-ųjų, kuomet laimėjo „Nitto ATP Finals“ pirmenybes ir pakilo iki trečios ATP reitingo vietos, žaidžiantis bulgaras 7:6(2), 6:4 nugalėjo Nicolas Jarry (ATP-22) iš Čilės.

Priminsime, jog kitą pusfinalio porą Šanchajuje sudarys Hubertas Hurkačas (ATP-17) ir Sebastianas Korda (ATP-26).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas