Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 21

Šaukštas deguto: Novakas Džokovičius prakalbo apie didesnį vyrų atlyginimą

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius į medaus statinę įdėjo šaukštą deguto. Kartu su Andy Murray pagrindiniu teniso ambasadoriumi laikomas Serbijos tenisininkas po Indian Velso turnyro finalo prieš Milošą Raoničių pareiškė, kad vyrai turėtų būti apdovanojami didesnėmis pinigų sumomis nei moterys.
Indian Velso vyrų finalas: Novakas Džokovičius – Milošas Raoničius
Indian Velso vyrų finalas: Novakas Džokovičius – Milošas Raoničius / „Scanpix“ nuotr.

Penktą kartą Indian Velso čempionu tapęs N.Džokovičius teigė, kad vyrai kortuose turėtų kovoti dėl didesnio piniginio prizo, nes pritraukia daugiau akių.

Visą šią pirtį prieš sekmadienio moterų finalą užkūrė Indian Velso turnyro vadovas Raymondas Moore’as, pareiškęs, kad Moterų teniso asociacija (WTA) į viršų tempiasi už vyrų skvernų.

Nors N.Džokovičius dėl seksistinio R.Moore’o protrūkio užstojo moteris, pirmoji pasaulio raketė svarstė, kad vyrams derėtų išdalinti didesnius piniginius čekius.

„Statistika rodo, jog mes pritraukiame daug daugiau žiūrovų, – svarstė geriausias pasaulio tenisininkas. – Todėl galbūt nusipelnėme didesnio atlygio.

Manau, kad atsižvelgus į tai, kiek į rungtynes yra parduodama bilietų, prizai turėtų būti paskirstyti sąžiningai.“

„BNP Paribas Open“ turnyro direktorius R.Moore’as sekmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo, kad sėkmė vyrų sporte didina ir moterų pajamas. Anot buvusio profesionalaus Pietų Afrikos Respublikos tenisininko, moterys turėtų dėkoti stipriosios lyties pasiekimams kortuose.

„Jei aš būčiau tenisininkė, kiekvieną naktį klaupčiausi ant kelių ir dėkočiau Dievui, kad yra Rogeris Federeris bei Rafaelis Nadalis, nes jie tenisą truktelėjo į kitą lygį, – kvatodamasis kalbėjo R.Moore’as. – Moterų teniso asociacija (WTA) nedaro jokių žingsnių į priekį ir jai labai pasisekė, kad už pakarpos moterų tenisą traukia vyrai.“

VIDEO: Grubus Raymondo Moore'o komentaras

Vėliau už ilgą savo liežuvį Indian Velso vadovas puolė atsiprašinėti, o savo kalbas apibūdino kaip „neskanias“. Tačiau apsimestinis vyriškio atgailavimas apgailėtinų šnekų neatpirko.

Po seksistinių komentarų ATP vadovai pradėjo svarstyti apie R.Moore'o pašalinimą iš Indian Velso turnyro prezidento posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas