Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Savo šalies teniso istoriją pakeitęs A.Tabilo laimėjo ATP turnyrą Maljorkoje

Įspūdingą proveržio sezoną žaidžiantis Čilės tenisininkas Alejandro Tabilo (ATP-24) laimėjo Maljorkoje (Ispanija) vykusias ATP 250 serijos pirmenybes „Mallorca Championships presented by Waterdrop“.
Alejandro Tabilo
Alejandro Tabilo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šeštadienį vyrų vienetų varžybų finale 27-erių tenisininkas užtikrintai 6:3, 6:4 susitvarkė su Sebastianu Ofneriu (ATP-54) iš Austrijos bei iškovojo antrąjį ATP trofėjų savo karjeroje.

A.Tabilo abu titulus iškovojo šiame sezone – metų pradžioje jis taip pat triumfavo ATP 250 serijos turnyre Oklande, Naujojoje Zelandijoje.

Čilės atstovas yra tik vienas iš dviejų tenisininkų 2024 metais, kuriems pavyko pasiekti ATP turnyrų finalus ant trijų skirtingų dangų – grunto, žolės bei hardo. Maža to, pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus jis yra net 14-tas.

„Šie metai jau dabar yra įspūdingi. Jaučiu milžinišką palaikymą iš savo tautiečių gimtinėje, iš savo komandos, iš savo širdies draugės. Lygis, kurį demonstruoju, yra tiesiog puikus. Tikiuosi pavyks tai pratęsti ir toliau rodyti savo sugebėjimus“, – kalbėjo čempionas.

Triumfas Maljorkoje tenisininkui taip pat leido pakeisti savo šalies teniso istoriją bei tapti pirmuoju čiliečiu „Open Era“ laikotarpyje, laimėjusiu ATP turnyrą ant žolės.

Beveik 142 tūkstančius JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs A.Tabilo pirmadienį naujame ATP reitinge kils į rekordinę 19-tąją poziciją, vienu laipteliu žemiau už savęs palikdamas tautietį Nicolasą Jarry. Tai pirmasis kartas nuo 2005-ųjų, kuomet Top 20 yra net du Čilės atstovai.

Pirmojo ATP trofėjaus neiškovojusiam S.Ofneriui atiteks 165 ATP reitingo taškai ir beveik 83 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius