Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

Šeimininkų laukimas baigėsi: „Australian Open“ finale – vietinės herojės triumfas

44 metus trukęs „Australian Open“ turnyro šeimininkų titulų badas moterų vienetų varžybose baigėsi. Geriausia planetos tenisininkė ir vietinės publikos herojė Ashleigh Barty (WTA) šeštadienį finale 6:3, 7:6(2) įveikė amerikietę Danielle Collins (WTA-30).
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo seto nugalėtoją lėmė vos keletas kertinių taškų seto viduryje. Penktajame geime pirmą mačo break point'ą susikūrė JAV atstovė, tačiau jo realizuoti nesugebėjo, o jau kitame geime už tai turėjo susimokėti labai brangiai.

Vienintelio šanso laimėti oponento padavimus užteko A.Barty, kuri netrukus jau pirmavo 5:2, o galiausiai setą laimėjo rezultatu 6:3.

Ošianti sausakimša Rod Laverio arena Melburne iš vėžių amerikietės neišmušė – jos žaidimo lygis antroje partijoje šovė į viršų, o pirmosios planetos raketės žaidime buvo juntama įtampa.

D.Collins pirmavo net 5:1 ir buvo per žingsnį nuo lemiamo seto, tačiau viskas dar kartą apsivertė aukštyn kojomis – A.Barty greitai įjungė aukštesnę pavarą, išplėšė pratęsimą, o jame jos pranašumas nekėlė abejonių niekam.

28-erių JAV tenisininkė varžėsi pirmajame karjeros „Didžiojo kirčio“ finale. Iki šio turnyro geriausias D.Collins pasiekimas „Grand Slam“ tipo varžybose buvo pusfinalis, kurį ji pasiekė 2019 metais taip pat Melburne.

„Scanpix“ nuotr./Danielle Collins
„Scanpix“ nuotr./Danielle Collins

Beje, lygiai prieš metus tokiu metu amerikietė apie tenisą galvojo mažiausiai – tenisininkei buvo atlikta operacija dėl endometriozės.

Prieš turnyrą tik ant 30-ojo WTA reitingo laiptelio buvusi D.Collins pirmą kartą karjeroje šoktels į geriausių žaidėjų dešimtuką – užims 10-ąją poziciją.

25-erių A.Barty istorija taip pat verta dėmesio. Ji dar 2013 metais su savo tautiete Casey Dellaqua varžėsi „Australian Open“ moterų turnyro dvejetų finale, tačiau jau kitąmet nusprendė stabdyti profesionalios tenisininkės karjerą ir išbandyti savo jėgas krikete.

Į teniso kortus jaunuolė grįžo 2016 metais ir mažais žingsneliais pradėjo žengti link teniso olimpo. Šis „Didžiojo kirčio“ trofėjus australei jau trečiasis karjeroje, o pirmoje WTA reitingo vietoje A.Barty yra išsilaikiusi jau 112 savaičių iš eilės.

Australijos teniso superžvaigždė titulą Melburne iškovojo nepralaimėjusi nė vieno seto.

Paskutinė „Australian Open“ moterų pirmenybes laimėjusi australė buvo Christine O'Neil, tai padariusi dar 1978 metais.

Moterų turnyro nugalėtojai atiteks įspūdingas 2,875 mln. Australijos dolerių čekis.

Vicečempione tapusiai D.Collins bus įteiktas 1,575 mln. Australijos dolerių prizas.

Rytoj nuo 10:30 val. Lietuvos laiku startuos ir vyrų turnyro finalas, kuriame Rafaelis Nadalis kausis prieš Daniilą Medvedevą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas