Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeimininkų viltį sudaužęs J.Sinneris tapo „US Open“ nugalėtoju

Italijos teniso vunderkindas Jannikas Sinneris (ATP-1) dar kartą pademonstravo, kodėl šiuo metu yra nenuginčijamas ATP reitingo lyderis – geriausias planetos tenisininkas užtikrintai triumfavo „US Open“ pirmenybėse.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Niujorke įvykusiame vyrų vienetų varžybų finale 23-ejų tenisininkas užtikrintai rezultatu 6:3, 6:4, 7:5 pranoko kortų šeimininką Taylorą Fritzą (ATP-12) bei iškovojo antrąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ titulą.

Neįtikėtiną sezoną žaidžiantis J.Sinneris metus pradėjo „Australian Open“ trofėjumi ir šiuo metu yra iškovojęs 55 pergales ir patyręs viso labo 5 pralaimėjimus.

2024 metais italas savo sąskaitoje turi daugiausiai titulų (6) bei yra vienvaldis ATP reitingo lyderis – po triumfo Niujorke jis antroje vietoje atsidūrusį Alexanderį Zverevą lenkia daugiau nei 4000 taškų.

Maža to, J.Sinneris užfiksavo 47 metus neregėtą pasiekimą, kuomet pirmuosius du „Didžiojo kirčio“ titulus tenisininkas iškovoja tais pačiais metais.

Priminsime, jog „Roland Garros“ ir Vimbldono čempionatus šiemet laimėjo Carlosas Alcarazas (ATP-3), o tai reiškia, kad pirmą kartą nuo 1993-ųjų visus keturis metų „Grand Slam“ turnyrus iškovojo tenisininkai, kurie yra 23 arba jaunesnio amžiaus.

Per 2 valandas ir 16 minučių pergalę finale pasiekęs Italijos megatalentas tapo tik ketvirtuoju tenisininku istorijoje, kuris tame pačiame sezone laimėjo atviruosius Australijos ir JAV teniso čempionatus. Praeityje tai padarė tik Matsas Wilanderis, Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius.

Be 2000 ATP reitingo taškų čempionui atiteks ir įspūdingas 3,6 mln. JAV dolerių prizas.

Pirmą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyro finale žaidęs T.Fritzas užsidirbo 1300 ATP reitingo taškų ir 1,8 mln. JAV dolerių, o naujame ATP reitinge jis šoktels į septintą vietą.

Tiesa, daugiau nei 20 metų trunkantis amerikiečių laukimas ir toliau tęsiasi – paskutinį kartą JAV tenisininkui laimėti „Grand Slam“ turnyrą pavyko dar 2003 metais Niujorke, kuomet tai padarė legendinis Andy Roddickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas