Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Sensacija: „US Open“ trileryje Kei Nishikoris išspyrė Andy Murray

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius trina rankomis – didžiausiam jo varžovui Andy Murray, kuris buvo laikomas pagrindiniu turnyro favoritu, „US Open“ čempionatas baigėsi. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ketvirtfinalyje neatsilaikė prieš septintąją pasaulio raketę Kei Nishikorį, 26-erių japonui nusileisdamas 6:1, 4:6, 6:4, 1:6, 5:7.
Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray
Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

A.Murray atsidūrė dėkingoje situacijoje, kai laimėjo pirmą ir trečią setus. Tačiau juose įspūdingai sužaidęs britas pradėjo rungtyniauti pasyviai ir iniciatyvą atidavė K.Nishikoriui.

Penktame sete septintoji pasaulio raketė išsiveržė į priekį 2:0, bet A.Murray išlygino rezultatą. Visgi K.Nishikoris iškart pasinaudojo ir antru „break point’u“.

Tačiau to K.Nishikorio pergalei vis tiek neužteko. Paduodamas 26-erių japonas pirmavo 4:3 ir 40:0, bet kelios absurdiškos klaidos klaidos leido A.Murray laimėti penkis taškus iš eilės ir išlyginti rezultatą.

Vis dėlto rezultatui esant 5:5 septintoji pasaulio raketė kelis kartus nuostabiai priėmė antrus A.Murray padavimus, o jo pergalę lėmusį trečią „break point'ą“ K.Nishikoris nuskynė stebuklingai sužaisdamas prie tinklo.

Iki „US Open“ čempionato ketvirtfinalio A.Murray japoną buvo nugalėjęs keturis kartus iš eilės. Negana to, antroji pasaulio raketė triumfavo pastaruosiuose vienuolikoje iš dvylikos mačų, kurie truko penkis setus.

Beje, iki akistatos su K.Nishikoriu A.Murray demonstravo nuostabius rezultatus ir iš paskutinių 27-ių dvikovų buvo laimėjęs net 26-ias.

Kiek netikėtai į „US Open“ čempionato pusfinalį patekęs K.Nishikoris užsitikrino 720 reitingo taškų ir 875 tūkst. JAV dolerių. Dėl vietos finale 26-erių tenisininkas susikaus su trečiąja pasaulio rakete Stanu Wawrinka arba argentiniečiu Juanu Martinu del Potro.

Į „US Open“ pusfinalį K.Nishikoris pateko viso labo antrą kartą karjeroje. Tai yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame septintajai pasaulio raketei yra pavykę pasiekti finalą.

Primename, kad A.Murray Niujorke jau yra kartą triumfavęs. „US Open“ čempionato nugalėtojo titulą į viršų 29-erių britas kėlė 2012 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento