Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sensacija olimpiniame moterų teniso turnyre – I.Swiatek kovos tik dėl bronzos

Pirmoji pasaulio raketė ir pagrindinė pretendentė į olimpinį auksą moterų vienetų teniso varžybose Iga Swiatek (WTA-1) patyrė sensacingą pralaimėjimą pusfinalio etape.
Qinwen Zheng ir Iga Swiatek
Qinwen Zheng ir Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos teniso superžvaigždė pusfinalyje rezultatu 2:6, 5:7 nesulaikė įspūdingą turnyrą žaidžiančios kinės Qinwen Zheng (WTA-7) ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kausis tik dėl bronzos apdovanojimo.

Antrajame susitikimo sete I.Swiatek pirmavo 4:0, tačiau taip savojo taikiklio ir nesusiderinusi 23-ejų tenisininkė galiausiai paskendo neišprovokuotų klaidų liūne.

WTA reitingo karalienė į olimpinį teniso turnyrą atvyko kaip ryški favoritė pasidabinti aukso medaliu vienetuose. Iki pat pusfinalio lenkė ant grunto buvo laimėjusi 20 susitikimų iš eilės, o „Roland Garros“ kortuose jos pergalių serija siekė net 25.

Pastaruosius tris metus atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse triumfavusiai I.Swiatek tai tik trečioji karjeros nesėkmė „Roland Garros“ aikštyne per 41 mačą.

Savo ruožtu olimpinį medalį užsitikrinusi Q.Zheng jau pakeitė savo šalies teniso istoriją, tapdama pirmąja tenisininke iš Kinijos, patekusia į olimpinio teniso turnyro finalą. Iki šiol geriausias šios šalies sportininkės pasiekimas buvo ketvirtoji vieta, kurią 2008 metais Pekine buvo pavykę iškovoti Li Na.

10 pergalių iš eilės šiuo metu WTA ture iškovojusi kinė turėtų būti laikoma pagrindine favorite laimėti auksą, kadangi finale 21-erių tenisininkės lauks žemiau reitinguota varžovė – kroatė Donna Vekič (WTA-21) arba slovakė Anna Karolina Schmiedlova (WTA-67).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas