Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Sensacija Vimbldone – ukrainietė E.Svitolina parbloškė geriausią pasaulio tenisininkę

Tik prieš tris mėnesius po motinystės atostogų sugrįžusi Elina Svitolina (WTA-76) toliau kuria stebuklus teniso aikštelėje – Vimbldono ketvirtfinalyje Ukrainos teniso žvaigždė patiesė ir geriausią planetos žaidėją.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį centriniame korte 28-erių tenisininkė pateikė neabejotinai didžiausią sensaciją moterų vienetų varžybose ir 7:5, 6:7(5), 6:2 nugalėjo pirmą pasaulio raketę Igą Swiatek (WTA-1) iš Lenkijos.

Akimirką atrodė, kad antrame mače paeiliui WTA reitingo lyderė išgyvens tikrą dramą ir prasmuks į kitą etapą, tačiau šį sykį taip neįvyko.

Antrojo seto pratęsime lenkė turėjo deficitą 1:4, o tuomet atsilikdama 4:5 buvo per du taškus nuo nesėkmės, tačiau žaisdama bebaimį tenisą išplėšė lemiamą partiją, kurioje sulaikyti labai stabiliai žaidusios oponentės nesugebėjo.

E.Svitolinai tai trečiasis karjeros „Grand Slam“ pusfinalis ir antrasis Vimbldone. Šį etapą tenisininkė pasiekė ir 2019 metais, o tuomet krito nuo galiausiai čempione tapusios rumunės Simonos Halep.

Po 2 valandas ir 50 minučių trukusio trilerio triumfavusi ukrainietė septintą kartą nugalėjo pirmą planetos raketę, tačiau paskutinį kartą tai buvo padariusi dar 2018 m. prieš jau minėtąją Rumunijos atstovę.

Buvusios trečiosios pasaulio raketės kelias iki Vimbldono pusfinalio – tiesiog neįtikėtinas. Keturios iš penkių jos varžovių – I.Swiatek, Venus Williams, Sofia Kenin ir Viktorija Azarenka – yra „Didžiojo kirčio“ čempionės, o Elise Mertens jau ilgus metus taip pat yra tarp pajėgiausių pasaulio tenisininkių.

Priminsime, kad E.Svitolina tik praėjusį spalį tapo mama, su savo vyru, profesionaliu tenisininku Gaeliu Monfilsu, susilaukusi dukrytės Skai. Į WTA turą ji sugrįžo balandžio mėnesį ir per keletą mėnesių jau spėjo laimėti WTA turnyrą Strasbūre, pasiekti „Roland Garros“ ketvirtfinalį ir bent jau pusfinalį Vimbldone, o WTA reitinge iš antrojo tūkstantuko vidurio pakilti iki mažiausiai 27-os vietos.

Paklausta, kaip praleis artimiausią laiką besiruošdama pusfinalio akistatai, dvikovos nugalėtoja atsakė trumpai ir aiškiai: „Visų pirma, greičiausiai išgersiu alaus.“

Ukrainos ir Lenkijos tenisininkės pasidalino jaukiu momentu prie tinklo – I.Swiatek stipriai prisidėjo prie paramos kaimyninei valstybei, kuri ir toliau kenčia nuo Rusijos ir Baltarusijos vykdomo genocido.

„Iga yra ne tik didi čempionė, bet ir nuostabus žmogus. Ji buvo viena pirmųjų, kuri padėjo Ukrainos žmonėms. Tai buvo labai didelė pagalba mano šaliai. Nėra lengva žaisti prieš žmogų, su kuriuo daliniesi geromis akimirkomis“, – oponentę gyrė Svitolina.

Ukrainos teniso superžvaigždė Vimbldono pusfinalyje žais prieš čekę Marketą Vondrousovą (WTA-42).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas