Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sensacija Ženevoje – N.Džokovičius pusfinalyje krito prieš Čekijos atstovą

Geriausio planetos tenisininko Novakas Džokovičiaus (ATP-1) sezonas ir toliau klostosi pagal itin netikėtą scenarijų – serbui nepavyko patriukšmauti ir žemesnės ATP 250 kategorijos turnyre Ženevoje (Šveicarija).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų pusfinalyje pirmoji pasaulio raketė sensacingai 4:6, 6:0, 1:6 turėjo pripažinti 23-ejų čeko Tomašo Machačo (ATP-44) pranašumą.

N.Džokovičius šiame mače ir vėl neišvengė fizinių problemų, dėl kurių sulaukė ir medikų pagalbos pirmojo seto pabaigoje. Antroje žaidimo partijoje 37-tąjį gimtadienį šią savaitę atšventęs tenisininkas atrodė solidžiau, bet trečioje jo žaidimo kreivė vėl smigo žemyn.

T.Machačui tai tik antroji karjeros pergalė prieš pirmojo dešimtuko atstovą. Šiemet Majamyje jis įveikė ir tuometinę šeštąją pasaulio raketę Andrejų Rubliovą.

Čekijos tenisininkas tapo pirmuoju savo šalies atstovu nuo 1987-ųjų (Tomas Smidas), pasiekusiu finalą Ženevoje. Toks sėkmingas jaunuolio žygis Šveicarijoje ATP reitinge jį pakels bent per 10 pozicijų – tai bus naujasis asmeninis rekordas.

Savo ruožtu 2024-ųjų sezone ir toliau stipriai banguojantis Nolė atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes, kuriose gins čempiono vardą, pasitinka ne tik be šiemet iškovotų titulų, bet ir pasiektų finalų.

Šeštadienį įvyksiančiame finale T.Machačas žais prieš Casperą Ruudą (ATP-7) arba Flavio Cobolli (ATP-56). Čekui tai bus pirmasis karjeros finalas ATP ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas