Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Sensacijos Niujorke: pralaimėjęs S.Tsitsipas atleido trenerį, suklupo praėjusių metų finalininkas

Trečiąją „US Open“ dieną vyrų vienetų varžybų tinklelį sujaukė labai netikėti rezultatai – pirmenybes palieka du pirmojo 10-tuko tenisininkai.
Stefanos Tsitsipas ir Dominicas Strickeris
Stefanos Tsitsipas ir Dominicas Strickeris / „Scanpix“ nuotr.

Atvirosios JAV teniso pirmenybės ir toliau išlieka istoriškai prasčiausiu „Didžiojo kirčio“ turnyru Stefanos Tsitsipui (ATP-7).

Trečiadienį Graikijos tenisininkas po 4 valandas ir 10 minučių trukusio maratono sensacingai 5:7, 7:6(2), 7:6(5), 6:7(6), 3:6 turėjo pripažinti antrojo šimtuko atstovo Dominico Strickerio (ATP-128) pranašumą.

Ketvirtajame sete septintoji pasaulio raketė kontroliavo situaciją 5:3 ir savais padavimais galėjo užsitikrinti kelialapį į kitą etapą, tačiau lemiamu momentu sutriko, o akimirkos dvejonių užteko kraujo kvapą ir vėl pajusti agresyvų tenisą žaidžiančiam oponentui.

D.Strickeris išplėšė pratęsimą, o jį laimėjęs iš karto break'avo varžovą penktajame sete ir ne tik pirmą kartą karjeroje įveikė Top 10 atstovą, bet ir pirmą sykį pateko į „Grand Slam“ trečią etapą.

Prieš lemiamas mačo akimirkas jaunuolis nedemonstravo jokių įtampos požymių, o atvirkščiai – atsipalaidavęs užtraukė Whitney Houston dainą „I Wanna Dance With Somebody“.

Dėl vietos aštuntfinalyje talentingo 21-erių Šveicarijos tenisininko lauks taip pat staigmeną pateikęs Benjaminas Bonzi (ATP-108). Prancūzas 7:6(6), 2:6, 6:2, 7:6(7) palaužė Christopherį Eubanksą (ATP-30).

Savo ruožtu S.Tsitsipas ir toliau nedemonstruoja gerų rezultatų Niujorke. Šis turnyras išlieka vieninteliu iš keturių „Didžiojo kirčio“, kuriame tenisininkas nė sykio nepasiekė net aštuntfinalio etapo.

Po dvikovos graikas atskleidė, kad nutraukia bendradarbiavimą su Marku Philippoussiu, kuris pagrindinio trenerio pareigas pradėjo eiti vos prieš mėnesį.

Niujorką vos po trečiosios dienos palieka ir praėjusiais metais dėl čempiono titulo finale prieš Carlosą Alcarazą kovojęs Casperas Ruudas (ATP-5).

Norvegas nesugebėjo sulaikyti kino Zhizheno Zhango (ATP-67) ir taip pat pralaimėjo penkių setų trilerį – 4:6, 7:5, 2:6, 6:0, 2:6.

Daugiau nei tūkstantį ATP reitingo taškų prarasiantis tenisininkas tikrai smuks į devintą poziciją, tačiau po pirmenybių gali iškristi ir į antrą dešimtuką.

VIDEO: Stefanos Tsitsipas vs. Dominic Stricker Highlights | 2023 US Open Round 2
VIDEO: Casper Ruud vs. Zhizhen Zhang Highlights | 2023 US Open Round 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas