Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 07

Sensacingas triumfas Vašingtone – čempionu tapo siaubingą atkarpą išgyvenęs britas

Didžiosios Britanijos tenisininkas Danielis Evansas atgaivino savo sezoną netikėtai triumfuodamas Vašingtone vykusiose ATP 500 serijos pirmenybėse „Mubadala Citi DC Open“.
Danielis Evansas
Danielis Evansas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale sekmadienį britas 7:5, 6:3 nugalėjo Nyderlandų atstovą Talloną Griekspoorą ir iškovojo kol kas įspūdingiausią titulą savo karjeroje.

D.Evansui tai tik antrasis trofėjus profesionalo karjeroje ATP ture. Pirmą sykį čempionu jis tapo dar 2021 metais ATP 250 kategorijos turnyre Melburne.

Toks 33-ejų tenisininko blykstelėjimas tapo tikra staigmena visam teniso pasauliui. Iki šiol britas žaidė labai prastą sezoną iškovodamas tik 9 pergales per 28 mačus, o pastaroji atkarpa ATP ture buvo tiesiog tragiška – paskutiniai 7 susitikimai baigėsi nesėkmėmis.

Kiek daugiau nei 353 tūkstančius JAV dolerių ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs D.Evansas ATP reitinge pakilo į rekordinę 21-ąją vietą.

Įdomu tai, kad paskutinį kartą Vašingtone britas čempionu buvo tapęs dar 2003 metais, kuomet tai padarė Timas Henmanas. Kita šios šalies teniso legenda – Andy Murray – gali pasigirti tik finalu (2006 m.).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas ir Tallonas Griekspooras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas ir Tallonas Griekspooras

Solidžią savaitę sužaidusiam T.Griekspoorui atiteks 350 ATP reitingo taškų ir 188 tūkst. JAV dolerių. Olandas taip pat kils į neregėtas aukštumas ATP reitinge – 26-tą poziciją. Šiemet šis tenisininkas jau spėjo iškovoti du ATP trofėjus, o bent tris titulus šiame sezone yra pavykę laimėti tik tokioms žvaigždėms kaip Carlosas Alcarazas, Daniilas Medvedevas bei Novakas Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas