Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04

Septintuoju bandymu rusą nukovęs J.Sinneris tapo čempionu Pekine

Kinijos sostinėje Pekine vykusių „China Open“ pirmenybių finale Jannikas Sinneris (ATP-7) pagaliau nutraukė nesėkmių seriją prieš okupantų šalies teniso žvaigždę.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale 22-ejų tenisininkas 7:6(2), 7:6(2) palaužė Daniilą Medvedevą (ATP-3), kuriam iki šio susitikimo buvo pralaimėjęs visas šešias tarpusavio akistatas.

„Daniilai, ačiū, kad leidai man laimėti bent vieną kartą, – į varžovą apdovanojimų ceremonijoje kreipėsi čempionas. – Turėjome keletą labai įtemptų dvikovų, ypatingai šiais metais. Ačiū, kad padarei mane geresniu tenisininku. Daug treniravausi, kad įveikčiau tave.“

Italijos teniso supertalentui tai trečiasis titulas šiame sezone ir devintasis apskritai. Iki pirmenybių Pekine jaunasis tenisininkas buvo laimėjęs vieną ATP 500 turnyrą – 2021 metais Vašingtone (JAV).

Kiek daugiau nei 679 tūkstančius JAV dolerių ir 500 ATP reitingo taškų užsidirbęs J.Sinneris ATP reitinge pakils į rekordinę ketvirtą vietą. Jis taps tik antruoju italu, kuriam pavyko prasibraukti tarp penkių geriausių planetos žaidėjų, o vieninteliu iki šiol tai padariusiu Italijos tenisininku buvo Adriano Panatta (1976 m.).

Maža to, „China Open“ čempionui trūksta vos 30 taškų iki užsitikrintos vietos baigiamajame metų turnyre „Nitto ATP Finals“, kuris vyks Turine (Italija). Bilietą į šias varžybas jau yra iškovoję Novakas Džokovičius, Carlosas Alcarazas ir D.Medvedevas.

Ruso pasirodymas Kinijos sostinėje bus įvertintas 300 ATP reitingo taškų ir 365,5 tūkst. JAV dolerių. ATP reitinge jis išliks trečias.

VIDEO: Jannik Sinner vs Daniil Medvedev For The Title | Beijing 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas