Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 28

Septynis kartus per tašką nuo iškritimo buvęs R.Federeris lieka kovoje dėl trofėjaus

14-0 – toks buvo Rogerio Federerio (ATP-3) pergalių ir pralaimėjimų balansas „Australian Open“ ketvirtfinaliuose. Visgi šių metų kampanija dar nepriėjus svarbiausioms turnyro kovoms iš šveicaro pareikalavo daug fizinių jėgų, o kovoje dėl patekimo į pusfinalį maestro turėjo sukurti nebe stebuklėlį, o visą stebuklą – panaikinti net septynis match point'us.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

38-erių tenisininkas varginančiame pirmajame metų turnyre turėjo išgyventi jau antrą penkių setų trilerį – po 3 valandas ir 31 minutę trukusios kovos 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 palaužė varžovą, kuriam tikriausiai buvo lemta žaisti tenisą – Tennysą Sandgreną (ATP-100).

„Kažkada gi turi pasisekti, – su šypsena veide pratarė Rogeris. – Aš nekontroliavau tų septynių match point'ų. Gali taip atrodyti, bet aš tiesiog tikėjausi, kad varžovas neatliks winner'io ir stengsis kamuoliuką ilgiau palaikyti žaidime.

Mačo eigoje pradėjau jaustis vis geriau. Spaudimas išnyko, o ypatingai dvikovos pabaigoje padavinėjau tikrai puikiai. Nenusipelniau laimėti, bet esu labai labai laimingas stovėdamas čia.“

Po pirmojo seto, kuriame šveicaras nuolatos spaudė varžovą, o galiausiai pasiekęs break'ą išsiveržė į priekį, atrodė, kad pagaliau maestro iškovos eilinę užtikrintą pergalę.

Tačiau kaip ir mače prieš Johną Millmaną, trečiosios pasaulio raketės žaidime atsirado krūva neišprovokuotų klaidą, o nesėkmingai smūgiuotas aukštas kamuoliukas antrojo seto pradžioje pranašumą suteikė amerikiečiui.

Panašu, kad R.Federerį netrukus pradėti vytis ir nuovargis. Tenisininkas ne tik dar kartą antroje partijoje pralaimėjo savo padavimus, bet ir trečioje iš karto atsiliko 0:3. Šveicaras paliko kortą – paprašė medicininės pertraukėlės dėl skaudančios kirkšnies.

Grįžus situacija aikštelėje nesikeitė – T.Sandgrenas dar kartą setą laimėjo 6:2, o ketvirtajame siekė pirmą kartą karjeroje patekti į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį.

Amerikiečio padavimų serijos netrukdavo dviejų minučių, tuo tarpu beveik dešimčia metų vyresnis R.Federeris turėjo vargti dėl kiekvieno taško.

100-oji pasaulio raketė pirmaujant 5:4 turėjo tris match point'us paduodant varžovui, tačiau įtampa padarė savo – keletas neišprovokuotų klaidų leido šveicarui tęsti žaidimą.

Seto baigtis sprendėsi pratęsime, o jame T.Sandgrenas sugebėjo iššvaistyti dar keturis match point'us, tačiau šįsyk du iš jų buvo jam paduodant.

Lemiamomis akimirkomis visus kamuoliukus į įskaitinę aikštelės dalį gražinęs maestro išplėšė penktąjį setą, kuriame galiausiai laimėjo oponento padavimus ir šventė dar vieną neįtikėtiną pergalę.

Beje, tai buvo pirmasis penkių setų trileris, kurį pralaimėjo T.Sandgrenas (4-1).

Pusfinalyje R.Federerio varžovu bus Novakas Džokovičius (ATP-2) arba Milošas Raoničius (ATP-35).

Tarpusavio susitikimuose su Nole šveicaras atsilieka 23:26 bei Melburne yra pralaimėjęs pastaruosius tris mačus, o prieš M.Raoničių pirmauja 11:3.

VIDEO: „Australian Open ketvirtfinalis: Rogeris Federeris išgyveno dar vieną penkių setų trilerį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas