Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 13

Serbišką charakterį išlaisvinęs Novakas Džokovičius Londone startavo pergale

Antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo įspūdinga pergale. Nors pirmą kartą prieš Dominicą Thiemą pralaimėjo setą, titulą ginantis serbas įspūdingai atsigavo ir Austrijos supertalentą sunaikino 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.
Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo pergale prieš Dominicą Thiemą
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmo seto pratęsime D.Thiemas pirmavo 6:3, bet tuomet padarė dvi dvigubas klaidas. Visgi daugiau austras neklydo, o rezultatui esant 10:9 smeigė galingą „forehand’ą“ ir išplėšė setą.

Tačiau išsišokėliškas aštuntos pasaulio raketės žaidimas pažadino N.Džokovičiaus žvėrį. Po pralaimėto seto serbas nesusivaldė ir paleido kamuolį į tribūnas. Už šį poelgį teisėjas jam skyrė įspėjimą, tačiau tai N.Džokovičiui buvo nė motais.

Tai buvo pirmas kartas po labai ilgo laiko, kai N.Džokovičiaus akys degė pykčiu, o serbiškas kraujas pradėjo virte virti. Užsivedusi antroji pasaulio raketė laimėjo devynis iš kitų dešimties geimų ir susikrovęs persvarą jos neiššvaistė.

Už pergalę pirmame grupės mače N.Džokovičiui atiteko 200 ATP reitingo taškų ir 179 tūkst. eurų.

Londone N.Džokovičius gali tapti pirmu tenisininku istorijoje, kuriam „ATP World Tour Finals“ turnyrą pavyko laimėti penkis kartus iš eilės. Apskritai antroji pasaulio raketė šias varžybas tikisi laimėti šeštą sykį.

Jei jam pavyks triumfuoti, 29-erių serbas ne tik įsirašys į istorijos metraščius, bet ir susigąžins pirmos pasaulio raketės titulą, kurį pirmadienį iš jo nugvelbė britas Andy Murray.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito