Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18

Serena Williams sunkiai, bet pateko į ketvirtfinalį. Marija Šarapova pralaimėjo

Marija Šarapova kiek netikėtai baigė savo pasirodymą Indian Velse vykstančiame prestižiniame „BNP Paribas Open“ turnyre. Antroji pasaulio raketė 6:3, 3:6, 2:6 pralaimėjo čempionės titulą ginančiai italei Flaviai Pennettai.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Nesėkmingai susiklosčiusiame pirmame sete F.Pennetta ėmė rėkti: „daryk ką nors“. Vėliau Italijos tenisininkė pasiprašė medicininės pertraukos ir paliko aikštę.  

„Pačioje pradžioje aš jaučiausi gerai, – pasakojo F.Pennetta. – Vėliau man kažkas užėjo. Būna, kad išeini iš korto ir nenori į jį grįžti. Bet aš norėjau pabandyti nusiraminti ir sužaisti. Pabaigoje tai dariau tikrai labai gerai.“

Lemiamame sete F.Pennetta du kartus laimėjo M.Šarapovos padavimų serijas ir septynis geimus iš eilės. Mačas truko dvi valandas ir 6-ias minutes. 

„Ji tikrai pagavo labai gerą ritmą, – po pralaimėjimo varžovei komplimentų negailėjo M.Šarapova. – Ji viską sugebėdavo grąžinti man su didele jėga.“

Geriausia Rusijos tenisininkė susitikime padarė 42-is neišprovokuotas klaidas. Ir net 11-a dvigubų klaidų paduodant. 

Sunkią pergalę pasiekė ir pirma pasaulio raketė Serena Williams. Amerikietė kaitinant 32-iejų laipsnių karščiui Kalifornijos dykumoje 6:7(3), 6:2, 6:2 nugalėjo tėvynainę Sloanę Stephens. 

S.Williams šiame mače padarė 52-i neišprovokuotas klaidas ir 9-ias dvigubas klaidas paduodant. Tačiau paskutiniame sete ji tris kartus laimėjo S.Stephens padavimų serijas ir pergalę šventė po dvi valandas ir 7-ias minutes trukusios kovos. 

„Aš buvau rami po pralaimėto pirmo seto, – pasakojo S.Williams. – Nes pagalvojau, kad man tikrai nereikia iškovoti šio trofėjaus. Vien atvykimas čia, man jau yra didelis laimėjimas. Ir aš ramiai sau žaidžiau.“

S.Williams į Indian Velso turnyrą sugrįžo po 14-a metų trukusio boikoto 2001-aisiais metais sportininkė ir jos šeima kentė aistruolių rasistinius įžeidinėjimus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas