Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 13

Serenos akivaizdoje – 43-ejų V.Williams pralaimėjimas 17-metei

JAV teniso legenda Venus Williams (WTA-696) po pusės metų pertraukos vėl pasirodė WTA ture, tačiau amerikietės sugrįžimas „Libema Open“ turnyre buvo pažymėtas nesėkme.
Venus Williams
Venus Williams / „Scanpix“ nuotr.

Ant mėgstamiausios žolės dangos sugrįžusi 43-ejų veteranė pirmajame WTA turnyro Nyderlanduose etape 6:3, 6:7(3), 2:6 turėjo pripažinti vos 17-os metų jaunuolės Celine Naef (WTA-202) pranašumą.

V.Williams šiame mače pirmavo 6:3, 4:2, tačiau nesugebėjo išlaikyti solidaus žaidimo ir patyrė skaudų pralaimėjimą.

JAV tenisininkei tai buvo pirmasis oficialus mačas nuo sausio mėnesio pradžios, kuomet Naujojoje Zelandijoje ji pasiekė aštuntfinalį. Tuomet sekė trauma, dėl kurios Venus negalėjo varžytis „Australian Open“, o dar vienam sugrįžimui prireikė daugiau laiko.

Amerikietė kol kas garsiai nekalba apie karjeros pabaigą, nors pastaraisiais sezonais žaidžia labai retai. Šiame žolės sezone Venus tikimąsi išvysti Vimbldone, kur jai yra beveik garantuotas organizatorių „vardinis kvietimas“.

Buvusios pirmos pasaulio raketės dvikovą „Libema Open“ turnyre stebėjo ir sesuo Serena Williams, kuri šiuo metu laukiasi antrojo kūdikio, o karjerą baigė praėjusių metų „US Open“ pirmenybėse.

V.Williams ir pirmą karjeros pergalę WTA ture iškovojusią C.Naef skiria net 25 metai ir 9 dienos, o tai didžiausias amžiaus skirtumas tarp oponenčių nuo 2014-ųjų Majamio turnyro, kuomet susikovė Donna Vekič ir Kimiko Date.

2005-ųjų birželio 25-tąją, kuomet gimė jaunoji Šveicarijos tenisininkė, V.Williams jau žygiavo link savo penktojo „Didžiojo kirčio“ titulo ir trečiojo Vimbldone.

Už keturių dienų amerikietė minės savo 44-tąjį gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas