Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Serenos įpėdinė: 18-metė amerikietė pirmą kartą pateko į „US Open“ ketvirtfinalį

Viena talentingiausių Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkių Coco Gauff (WTA-12) ir toliau įrodinėja, kad jau yra pasiruošusi perimti deglą iš karjerą baigusios šalies teniso legendos Serenos Williams.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Scanpix“ nuotr.

„US Open“ moterų vienetų varžybų aštuntfinalyje 18-metė tenisininkė 7:5, 7:5 palaužė kinę Shuai Zheng (WTA-36) ir pirmą kartą karjeroje pateko tarp aštuonių stipriausių turnyro tenisininkių.

Coco Gauff tapo jauniausia „US Open“ ketvirtfinalio dalyve nuo 2009-ųjų.

Po dvikovos duotame interviu jaunuolė negalėjo patikėti, kokio šilto palaikymo iš į Arthur Ashe stadioną susirinkusių tautiečių ji susilaukė.

„Jausmas neįtikėtinas. Visas centrinis kortas skanduoja mano vardą. Prieš paskutinę pertraukėlę tarp geimų sėdėdama ant suoliuko stengiausi nesišypsoti ir išlikti maksimaliai susikaupusi. Tačiau savo mintyse buvau išspaudusi labai plačią šypseną. Negaliu patikėti, kad taip mane palaikėte. Buvo beprotiška“, – džiūgavo ji.

Turnyro ketvirtfinalyje amerikietei tokio palaikymo reikės dar daugiau, kadangi jos lauks neabejotinai kokybiškiausią tenisą tarp visų WTA turo atstovių šią vasarą žaidžianti Caroline Garcia (WTA-17). Ji užtikrintai 6:4, 6:1 sudorojo kitą amerikietę Alison Riske-Armitraj (WTA-29).

Prancūzė vasarą pradėjo titulu ant žolės Vokietijoje, tuomet pasiekė aštuntfinalį Vimbldone, laimėjo turnyrą ant grunto Lenkijoje, o perėjusi ant kietos dangos taip pat nestabdė ir triumfavo Sinsinatyje.

Sekmadienį Niujorke paaiškėjo ir dar viena moterų turnyro ketvirtfinalio pora – ją sudarys Ons Jabeur (WTA-5) ir Ajla Tomljanovič (WTA-46).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas