Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 20

Setą pralaimėjęs N.Džokovičius savo pavardę įsirašė į išskirtinį žaidėjų klubą

Janui-Lennardui Struffui (ATP-37) pralaimėjus dramatišką pirmąjį setą atrodė, kad prieš mačą tik simboliniais laikyti vokiečio šansai galutinai subliuško, tačiau tenisininkas nepasidavė, laimėjo setą ir metė rimtą iššūkį antrajai pasaulio raketei Novakui Džokovičiui (ATP-2).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įveikti pirmąjį „Australian Open“ barjerą N.Džokovičiui prireikė 2 valandų ir 16 minučių – 7:6(5), 6:2, 2:6, 6:1.

Tai buvo 900-oji serbo karjeros pergalė ATP ture. Tenisininkas įstojo į išskirtinį 900-ukininkų klubą, kuriame yra tokios legendos kaip Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis, Jimmy Connorsas, Ivanas Lendlas ir Guillermo Vilas.

„Smagu sugrįžti į šią areną, kuri užima didelę dalį mano širdyje. Rod Laverio kortas yra neabejotinai sėkmingiausias iš visų mano karjeroje. Australija yra tikra teniso žemė. Noriu padėkoti visiems, kurie liko beveik iki vidurnakčio ir palaikė abu tenisininkus“, – po mačo teigė Džokovičius.

Pirmoje mačo partijoje Nolė greitai paspruko į priekį (5:2), tačiau karingai nusiteikęs jo varžovas netikėtai sugrįžo ir išplėšė pratęsimą, kuriame tenisininkus skyrė tik du taškai.

Nuslūgusi įtampa „Australian Open“ titulą ginančiam serbui antrajame sete leido mėgautis žaidimu ir triumfuoti 6:2, tačiau J-L.Struffas ginklų nesudėjo trečiajame ir net tris kartus laimėjęs varžovo padavimų serijas atsakė identiškai laimėtu setu (6:2).

N.Džokovičius visą susikaupusį sportinį pyktį išliejo ketvirtajame sete, nušlavęs vokietį nuo paviršiaus rezultatu 6:1.

Abu tenisininkai šiame mače atliko po 14 neatremiamų padavimų.

Įdomu tai, kad setą pirmajame turnyro etape serbas pralaimėjo pirmą kartą nuo 2006 metų, kai apskritai neperžengė pirmojo „Australian Open“ barjero.

Antrame varžybų rate Nolės laukia sąlyginai silpnesnis varžovas – japonas Tatsuma Ito (ATP-146) arba Indijos atstovas Prajneshas Gunneswaranas (ATP-123).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas