Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 16

Sinsinatyje sprogęs N.Kyrgioso burbulas – tenisininkas nubaustas rekordine pinigų suma

Prieš dvi savaites sužaidęs vieną geriausių karjeros turnyrų Vašingtone, australas Nickas Kyrgiosas (ATP-27) teigė, kad pakeitė savo požiūrį į darbą. Tačiau „Western & Southern Open“ turnyre Sinsinatyje tenisininkas grįžo prie blogų įpročių – nevaldomo elgesio, kuris privedė prie labai šlykščių poelgių.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nickas Kyrgiosas

Sunku pasakyti kodėl, tačiau beveik visi 24-erių australo incidentai vyksta mačuose, kuriuose teisėjauja airis Fergusas Murphy.

Antrojo etapo dvikovoje prieš rusą Kareną Hačanovą (ATP-9), kurią pastarasis laimėjo 6:7(3), 7:6(4), 6:2, australas ir vėl tapo nebevaldomas – talžė raketes, necenzūriniais žodžiais plūdo arbitrą ir netgi spjaudėsi.

Penki nesportiško elgesio incidentai, palikta aikštelė be leidimo, visiems girdimi keiksmai – visi šie nusižengimai turi savo kainą, kurią australas privalės sumokėti. 113 tūkstančių JAV dolerių – rekordinė suma, kurią tenisininkas turi pakloti už savo nusižengimus per vieną dvikovą.

ATP taip pat praneša, kad toks N.Kyrgioso elgesys toliau bus svarstomas, o tenisininkas gali susilaukti dar didesnės baudos arba netgi suspendavimo.

VIDEO: Nicko Kyrgioso akibrokštas turnyre Sinsinatyje

„Blogiausias arbitras pasaulyje! Kiekvieną kartą, kuomet aš žaidžiu, jis (Fergusas Murphy) priima kvailus, šūdinus sprendimus“, – ilsėdamasis per visą aikštelę rėkė australas.

Už nepamatuotą pasisakymą tenisininkas buvo nubaustas taško bauda. Vėliau charizmatiškasis australas paliko aikštelę vos vienai minutei tik tam, kad koridoriuje suniokotų dvi raketes.

Beviltiškai pralaimėjus trečiąjį setą, N.Kyrgiosas teisėjui nepaspaudė rankos ir spjovė į jo pusę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Būtent prieš dvi savaites Vašingtone australas taip pat piktinosi F.Murphy darbu bei svaidėsi šlykščiais epitetais – airį pavadino „bulve su rankomis ir kojomis“.

N.Kyrgiosas – tikras teniso blogiukas. Tai jau toli gražu ne pirmasis kartas, kuomet aukščiausią reitingą turintis Australijos žaidėjas yra baudžiamas pinigine bauda/diskvalifikacija už elgesį dvikovų metu.

Baudos nickui kyrgiosui už nusižengimus

  • Birželį Londone už nesportišką elgesį tenisininkui buvo paskirta 15 tūkstančių eurų bauda.
  • Gegužę Romoje buvo paskirta 20 tūkstančių eurų pinigine bauda, taip pat atimti uždirbti taškai bei čekis už tai, kad mačo metu N.Kyrgiosas svaidė vandens buteliukus, daužė raketes ir į aikštelę įmetė kėdę.
  • 2016 metais už pastangų nerodymą Šanchajuje tenisininkui buvo paskirta aštuonių savaičių diskvalifikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito