Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 20

Sinsinatyje – Vimbldono finalo pakartojimas: C.Alcarazas žais prieš N.Džokovičių

Du geriausi planetos tenisininkai Carlosas Alcarazas (ATP-1) ir Novakas Džokovičius (ATP-2) susigrums dėl Sinsinatyje vykstančių „Masters“ serijos pirmenybių „Western & Southern Open“ čempiono titulo.
Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas
Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji planetos raketė iš Ispanijos pirmajame pusfinalyje 2:6, 7:6(4), 6:3 palaužė Lenkijos tenisininką Hubertą Hurkačą (ATP-20).

Toli nuo savo geriausios formos Sinsinatyje esantis 20-metis šią savaitę sužaidė keturis mačus ir visuose prireikė lemiamo trečiojo seto.

Tiesa, nė viename iš ankstesnių susitikimų C.Alcarazas nebuvo taip arti iškritimo iš turnyro. Neturėjęs variantų pirmajame sete, antrajame jis atsiliko 4:5 ir paduodamas turėjo išsaugoti match point'ą.

Sulaukęs varžovo klaidos ispanas galiausiai išplėšė pratęsimą, kuriame perėmė dvikovos kontrolę ir iškovojo bilietą į finalą Sinsinatyje, kuris jam bus pirmasis karjeroje.

C.Alcarazui tai bus jau aštuntasis finalas šiame sezone, nors šis supertalentas 2023 metais lieka sužaidęs vos 12 turnyrų.

Pergalė pusfinalyje jam taip pat garantavo ir išlikimą pirmoje ATP reitingo pozicijoje.

Finale „Carlitoso“ lauks ne kas kitas, o šiuo metu neabejotinai aršiausias ispano varžovas Novakas Džokovičius (ATP-2).

Serbas dviejų įtemptų setų kovoje 7:6(5), 7:5 palaužė į geriausią savo formą sugrįžtantį vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-17).

C.Alcarazas ir N.Džokovičius vienas prieš kitą stos ketvirtą kartą ATP ture, o kol kas 2:1 yra priekyje ispanas, laimėjęs ir paskutinį tenisininkų susitikimą, tikra klasika pavirtusį Vimbldono finalą.

Įdomu tai, kad nuo praėjusių metų Paryžiaus iki šio sezono Romos „Masters“ turnyrų pirma ir antra ATP pasaulio raketės kartu nedalyvavo nė viename bendrame turnyre, tačiau dabar susitiks trečiose pirmenybėse paeiliui – jų keliai susikirto ir „Roland Garros“ pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas