Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06

Skaudžią nesėkmę „United Cup“ turnyre patyrusi I.Swiatek nesutramdė ašarų

Iki šiol be pralaimėjimų „United Cup“ turnyre Australijoje už savo šalį žygiavusi geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) suklupo itin netinkamu metu – pusfinalio etape.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

21-erių tenisininkė sensacingai 2:6, 2:6 nesurado būdų rimčiau pasipriešinti amerikietei Jessicai Pegulai (WTA-3).

Praėjusiame sezone šių tenisininkių akistatos buvo itin dažnas reiškinys WTA ture, o didelių klausimų dėl nugalėtojos tarpusavio mačuose nebūdavo – visus keturis sykius triumfavo I.Swiatek, iš viso pralaimėjusi vienintelį setą.

Lenkijos teniso superžvaigždė ir šįsyk buvo laikoma ryškia dvikovos favorite, tačiau nuostabiai sužaidusi J.Pegula turėjo kitokių sumanymų, išvedusi savo rinktinę pusfinalyje į priekį 1:0.

JAV teniso atstovei tai pirmoji karjeros pergalė prieš aukščiausiai reitinguotą WTA tenisininkę. Iki šiol skambiausią karjeros laimėjimą ji buvo pasiekusi 2021 metais Romoje, kuomet nugalėjo tuometinę antrą pasaulio raketę Naomi Osaką.

Susitikimo metu I.Swiatek sunkiai sekėsi tramdyti ašaras, o guosti savo auklėtinę bandė ir Lenkijos komandos kapitonė, buvusi tenisininkė Agnieška Radwanska.

Mūsų kaimynų lenkų situacija „United Cup“ pusfinalyje dar labiau susikomplikavo po vyrų vienetų susitikimo, kuriame amerikietis Frances Tiafoe (ATP-19) 6:3, 6:3 susitvarkė su Kasperu Zuku (ATP-245).

Dabar JAV rinktinė yra priekyje 2:0, tačiau šeštadienį įvyks dar trys šios serijos susitikimai, kuriuose Lenkija klysti nebegali.

Priminsime, kad kitą „United Cup“ pusfinalio porą sudaro Graikijos bei Italijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas