Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

Skirtingos taisyklės: tenisininkui buvo leista žaisti, nors COVID-19 testas – teigiamas

Prancūzui Benoit Paire (ATP-25) pastaruoju metu tenka išgyventi labai sunkų laikotarpį. Tenisininkas dėl užsikrėtimo COVID-19 virusu turėjo praleisti neseniai pasibaigusį „US Open“ turnyrą, tačiau dabar ir vėl atsidūrė apkalbų sūkuryje, mat „European Hamburg Open“ turnyro Hamburge organizatoriai jam leido žaisti, nors jo testų rezultatai ir vėl buvo teigiami.
Benoit Paire
Benoit Paire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

31-erių prancūzas tapo pirmuoju nelaimėliu „US Open burbule“, kuriam prieš pat turnyro startą buvo nustatytas koronavirusas, o tenisininkas nedelsiant buvo išbrauktas iš dalyvių sąrašo ir artimiausias dienas turėjo praleisti saviizoliacijoje viešbučio kambaryje.

Pasibaigus „Didžiojo kirčio“ turnyrui Niujorke, Benoit Paire patraukė į Romą, kur sportininko COVID-19 testas buvo neigiamas, tačiau toli nuo savo optimalios sportinės formos buvęs prancūzas tūnojo savo paties šešėlyje ir 2:6, 1:6 pralaimėjo Jannikui Sinneriui (ATP-74).

Šią savaitę B.Paire atvyko į Hamburgą, tačiau priešturnyriniame testavime prancūzo COVID-19 testų rezultatai ir vėl buvo teigiami. Šia žinia su žurnalistais tenisininkas pasidalijo po mačo su Casperu Ruudu (ATP-30) – atsilikdamas 4:6, 0:2 B.Paire pasitraukė jausdamas svaigulį.

„Kuomet atvykau čia, testas ir vėl buvo teigiamas. Nebegaliu to pakelti. Aš palūžęs, – atviravo Paire. – Man pasakė, kad jei tavo rezultatai teigiami, tačiau jau esi praėjęs privalomą karantino laikotarpį, Vokietijoje tavęs daugiau netikrins, nes jeigu ir vėl užsikrėstum, nebegalėtum užkrėsti kitų.

„US Open“ turnyro metu 10 dienų praleidau viešbučio kambaryje. Dabar ir vėl tai kartojasi. Pavargau. Turiu vienos valandos treniruotę ir tuomet privalau grįžti į viešbučio kambarį – tokiu ritmu neįmanoma žaisti mačų. Galiausiai pavargau ir pasitraukiau iš dvikovos.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benoit Paire
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benoit Paire

Vienas geriausių Prancūzijos tenisininkų, per pastarąjį mėnesį sužaidęs tik tris nepilnus mačus (iš dviejų pasitraukė), toliau išlieka suglumęs – o kas nutiks jau sekmadienį prasidedančiame „Roland Garros“ turnyre gimtojoje Prancūzijoje?

„ATP privalo paaiškinti, kokios gi yra tos taisyklės. Paryžiuje žaidėjo testas neigiamas, tačiau jo trenerio teigiamas – žaidėjas yra šalinamas. Čia buvo kitaip. Daug skirtingų traktavimų, kurių aš nesuprantu“, – guodėsi Paire.

Bendraudamas su naujienų agentūra AP tenisininkas atskleidė, kad jei jam bus uždrausta žaisti „Roland Garros“ turnyre, B.Paire sezonas greičiausiai bus baigtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai