Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

Šokas Australijos rinktinėje: „United Cup“ turnyro išvakarėse pasitraukė N.Kyrgiosas

Pirmą kartą rengiamų „United Cup“ pirmenybių šeimininkei Australijai turnyre teks verstis be ryškiausios savo žvaigždės – tenisininkas Nickas Kyrgiosas (ATP-22) apie savo pasitraukimą pranešė likus vos keliolikai valandų iki turnyro starto.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Australijos teniso rinktinė susirinko į specialią spaudos konferenciją prieš „United Cup“ komandinio turnyro startą, tačiau joje nepasirodė komandą į priekį vesti turėjęs Nickas Kyrgiosas.

Pranešama, kad 27-erių tenisininkas Dubajuje vykusiame parodomajame turnyre susižeidė savo čiurną ir dabar nori nerizikuoti savo sveikata bei pilnai išgyti iki „Australian Open“, kuris startuos sausio 16-ąją.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

„United Cup“ turnyro išvakarėse apie savo sprendimą pasitraukti pranešęs N.Kyrgiosas nustebino ne tik ištikimiausius aistruolius, bet ir rinktinės kapitonę Samanthą Stosur, kuri apie tenisininko problemas iki šiol nebuvo girdėjusi.

„Nicko sprendimus paliksiu jam pačiam. Jis buvo čia su mumis. Mes tai sužinojome tik prieš 10 minučių, todėl visiems tai yra labai netikėtos naujienos.

Turime judėti į priekį. Kalbant tik apie mūsų vyrų komandą, vis dar turime puikių pasirinkimų, todėl nemanau, kad mūsų šansai ženkliai sumažėjo“, – kalbėjo kapitonė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samantha Stosur (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samantha Stosur (dešinėje)

Visgi toks N.Kyrgioso sprendimas pernelyg netikėtu netapo Stefanos Tsitsipui (ATP-4). Su australu Vimbldone susikibęs graikas rėžė: „Man tai nėra joks siurprizas. Tikiuosi, kad jis gerai paatostogaus.“

Dabar pagrindiniu Australijos rinktinės vedliu turėtų tapti Alexas De Minauras (ATP-24), kurio jau grupių etape laukia rimti mūšiai prieš Rafaelį Nadalį (ATP-2) bei Cameroną Norrie (ATP-14).

Antrąja šalies rakete vyrų pirmenybėse bus Jasonas Kubleris (ATP-107).

„United Cup“ turnyras startuos jau šį ketvirtadienį ir vyks iki sausio 8-os dienos. 18 rinktinių yra suskirstytos į šešis pogrupius po tris, o vieną seriją sudarys du vyrų vienetų, du vyrų moterų ir vienas mišrių dvejetų susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas