Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šokas „US Open“ turnyre – Nyderlandų atstovas išsiuntė C.Alcarazą namo

Ketvirtąją atvirųjų JAV teniso pirmenybių „US Open“ dieną buvo užfiksuota neabejotinai didžiausia turnyro staigmena – krito pastaruosius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs Carlosas Alcarazas (ATP-3).
Carlosas Alcarazas ir Boticas Van De Zandshulpas
Carlosas Alcarazas ir Boticas Van De Zandshulpas / „Scanpix“ nuotr.

Trečią vietą tarp geriausių planetos tenisininkų užimantis C.Alcarazas antrajame etape nelaimėjo nė seto ir rezultatu 1:6, 5:7, 4:6 turėjo pripažinti Nyderlandų atstovo Botico Van De Zandschulpo (ATP-74) pranašumą.

28-erių tenisininkui reitingo prasme tai skambiausia karjeros pergalė. Įdomu tai, kad būtent Niujorke 2021 metais jis sužaidė proveržio turnyrą ir pasiekė ketvirtfinalį.

Visgi šiame sezone olandui tai pirmasis kartas pagrindiniame ATP turnyre, kai jis laimi du mačus iš eilės. Maža to, po „Roland Garros“ varžybų B.Van De Zandschulpas užsiminė, jog rimtai svarsto apie karjeros pabaigą, tačiau netrukus pats įsitikino, kaip tenise viskas gali greitai apsiversti aukštyn kojomis.

„Neturiu žodžių. Šis vakaras yra nepakartojamas, pirma naktinė sesija man Arthur Ashe stadione. Įgavau daug pasitikėjimo savimi iš savo paskutinės pergalės prieš Denisą Šapovalovą. Šiandien žaidžiau labai solidžiai nuo pirmojo taško, tikėjau savimi, o patys matome, kaip viskas gali susiklostyti“, – pasakojo nugalėtojas.

Šiemet „Roland Garros“ ir Vimbldono trofėjus iškovojęs C.Alcarazas paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro antrajame etape buvo kritęs dar 2021 metais Vimbldone, kai būdamas tik 75-tas pasaulyje nusileido Daniilui Medvedevui.

„Nežinau, ką dabar pasakyti. Jis žaidė puikų tenisą, tikėjausi iš varžovo daugiau lengvų taškų. Buvau pasimetęs ir nežinojau, kaip su tuo tvarkytis. Mano žaidimo lygis viso mačo metu ir išliko toks pats, negalėjau jo pakelti. Nejaučiau kamuoliukų ir pridariau daug klaidų. Kuomet norėjau sugrįžti – tiesiog buvo per vėlu“, – krimtosi Alcarazas.

Ispanijos teniso vunderkindo artimiausiais turnyrais dabar bus Daviso taurė bei „Laver Cup“ varžybos.

Savo ruožtu B.Van De Zandschulpo trečiajame etape lauks britas Jackas Draperis (ATP-25).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas